Söta valpar, snabba bilar och storskurkar

Men ”Paw Patrol: Storfilmen” har inte mycket att erbjuda medföljande vuxna

Publicerad 2023-10-27

”Paw Patrol: Storfilmen”

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Paw Patrol: Storfilmen

Regi Cal Brunker, med svenska röster av Adil Backman, Benjamin Hasselström, Carla Abrahamsen, Folke Inghammer, Hannes Gille, Hugo Ornered


FILMRECENSION. I den andra långfilmen om Paw Patrol får valparna superkrafter och tassar av neon.

ANIMERAD BARNFILM. "Ohoj, valpar! Det brinner på sopstationen, och det är bråttom!" Valparna i Paw Patrol är snabbt på plats, men i tumultet som uppstår när gastub på gastub exploderar stjäls en jättemagnet. Inom kort har en galen vetenskapskvinna använt den för att försöka lägga vantarna på en magisk meteor som kan ge henne superkrafter, men råkat kraschlanda kraftkällan mitt i Äventyrsstaden. Det blir i stället medlemmarna i Paw Patrol som får helt nya styrkor. Dessutom bättre åkdon och tassar i neon. Bra att ha när de måste bekämpa både vetenskapskvinnan och Överdängaren som har hög hatt men ingen tro på fria och demokratiska val. 

Som en av få utsända vuxna kan jag meddela att de tre förskoleklasserna från Bandhagen som satt i salongen tyckte att filmen var långt roligare och mer engagerande än vad jag tyckte – men det är förstås helt i sin ordning. "Paw Patrol: Storfilmen" är ändå en inte helt hopplös barnfilm av den sort som bara består av stressigt skrikiga och långtråkiga actionscener på hög, utan här finns en berättelse med humor, ett gulligt budskap och en början, mitt och slut. Filmen har bara inte så mycket att erbjuda medföljande vuxna utöver det mysiga i att gå på bio med barn.


Visas på bio med svenskt tal.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och X (Twitter) för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln