Amerikansk remake av ”Turist” på gång – med ”Seinfeld”-skådis i huvudrollen

FILM

Julia Louis-Dreyfus spelar huvudrollen Ruben Östlund: ”Vi är jätterika nu, haha”

1 av 3

Svenska succén ”Turist” blir film i USA.

Julia Louis-Dreyfus ska spela huvudrollen och producera, skriver The Hollywood reporter.

– Det ska bli väldigt spännande att se vad de kommer att göra, säger regissören Ruben Östlund till Nöjesbladet.

Ruben Östlunds "Turist” kan få en amerikansk remake med Julia Louis-Dreyfus, mer känd som ”Elaine” i Seinfeld, i huvudrollen.

Filmen, som på engelska heter ”Force Majeure" har ännu ingen regissör eller amerikansk manusförfattare. Men källor säger till The Hollywood reporter att Louis-Dreyfus kommer att både spela huvudrollen och producera filmen.

– Det är jätteroligt att de tycker så mycket om filmen att de vill göra det här, säger ”Turist”-regissören Ruben Östlund till Nöjesbladet.

”Jätterika nu”

Teamet bakom den svenska filmen kommer inte att vara inblandade i den amerikanska versionen över huvud taget.

– Vi skulle kunna ha fått ganska mycket att säga till om, men vi sa nej till det. Vi är klara med ”Turist”, säger Ruben Östlund.

Är du rädd för att remaken ska bli något som du inte kommer att känna igen dig i?

– Jag är övertygad om att det inte kommer att kännas som min film. Men det förväntar jag mig inte heller. Men jag kommer att åka över för att titta till inspelningarna.

– Men jag gillar de som har köpt rättigheterna. Vi klickade verkligen och det kändes viktigt.

Hur mycket har du fått betalt?

– Vi är jätterika nu, haha. Nej allvarligt talat så har vet jag inte hur mycket pengar till handlar om.

Arg på Andersson

”Turist” tog hem fem Guldbaggar tidigare i våras, bland annat för bästa film och regissör. Filmen hade premiär vid Filmfestivalen i Cannes 2014 där den fick juryns pris ”Un certain regard”.

Ruben Östlund hade innan galan slagit vad med kollegan Roy Andersson om vem som skulle få priset för bästa regissör. Insatsen var 10 000 kronor, som Andersson alltså förlorade till Östlund.

– Jag har inte fått några pengar än. Men han har sagt att jag ska få dem, eller om det blir en middag i stället, säger Ruben Östlund.

Han fortsätter:

– Jag träffade faktiskt Roy häromdagen. Då var jag förbannad för att han inte betalat mig än, och då blev han nervös och lovade att det skulle ske snart.

Kristofer Hivju, känd från ”Game of thrones” och även som Mikael Persbrandts ersättare i ”Beck”-filmerna, fick priset för bästa manliga biroll för sin medverkan i "Turist”.

ARTIKELN HANDLAR OM