Film

Lämnar många eftertankar

FILM

”The Friedmans” visar en familj i kris

David Friedman är en clown i New York.

  Han är också en amatörfilmare, som under barndomen och 1980-talet spelade in mycket som hände hemma i familjen på Long Island utanför New York. 1987 greps hans pappa Arnold för innehav av barnpornografi. Fadern var lärare som också gav datalektioner hemma. Polisen utvidgade snart åtalet till att Arnold och tonårssonen Jesse utnyttjat de unga manliga eleverna sexuellt. Det blev en lång process och naturligtvis en plågsam tid i familjen. David filmade.

  Regissören Andrew Jarecki har fått tillgång till ett unikt material. Diskussioner och gräl inne i familjen, där Arnolds hustru är bitter och besviken. Här finns också färska intervjuer med vittnen och poliser. Massvis med dokumentära bilder. Ändå är det oklart vad som hände.

  Den som ser "The Friedmans" får reda på väldigt mycket, men vet ändå inte vad som är sanningen, vad som egentligen hände.

  Det är spännande, men mötet med familjen Friedman lämnar många eftertankar. Om vad som kan dölja sig i idylliska förorter. Om hur polisen och rättvisan arbetar. Om sanningshalten i dokumentära bilder.

  Det är mycket fascinerande.

The Friedmans

Jens Peterson

ANNONS

Lyko ger dig allt inom skönhet – just nu till superpriser! Winter Sale.

Extern länk från Lyko SE

Handla nu

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film