Kikki Danielsson blir skådis i Afrika

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Skjuter fram höstens show – ska filma med Sean Banan

SEXLIVET LIGGER PÅ IS  Kikki Danielsson kan hoppas på en filmkarriär efter sin skådisdebut. Men med sexlivet går det trögare, intygar hon på Twitter. ”Mitt sexliv är reducerat till beundrarbrev från en äldre flata som vill låna 2 000 spänn”, skriver hon.
Foto: Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
SEXLIVET LIGGER PÅ IS Kikki Danielsson kan hoppas på en filmkarriär efter sin skådisdebut. Men med sexlivet går det trögare, intygar hon på Twitter. ”Mitt sexliv är reducerat till beundrarbrev från en äldre flata som vill låna 2 000 spänn”, skriver hon.

Kikki Danielsson blir skådespelerska.

Nu skjuter hon fram sin scenshow och drar till Afrika.

– Kärringen har tydligen blivit ”hot stuff” på gamla dar, säger hon.

Foto: KARIN TÖRNBLOM
”Det är skitkul att Kikki är med”, säger Sean Banan som har huvudrollen.

Sångerskan Kikki Danielsson, 59, skjuter fram sin scenshow ”Kikki gråter ut”.

I stället satsar hon på en filmroll i Afrika med komikern Sean Banan i huvudrollen.

– Det händer saker omkring mig som jag alltid har drömt om att få göra. Därför skjuter vi på succéshowen till början av nästa år. Kärringen har tydligen blivit ”hot stuff” på gamla dar. Snart åker jag till Afrika och ”gråter ut lite”. Den som väntar på något gott, säger hon.

Biljetterna har redan släppts till höstens shower, där turnén skulle inledas den 15 oktober i Stockholm och avslutas i Göteborg den 6 november. Scenshowen samlar hennes hitlåtar och har ett manus av Aftonbladet-journalisten Fredrik Virtanen. Men nu får skivbolaget Sony Music och Kulturbolaget tänka om.

”Bökigt flytta grejer”

– Det är inte optimalt eftersom det alltid är bökigt att flytta grejer när man har släppt biljetterna. Men hon har fått ett erbjudande som hon inte kan tacka nej till, säger producenten Mikael Tillman på Sony Music.

Det var i somras som Nöjesbladet kunde avslöja att Kikki Danielsson hade fått en förfrågan om rollen i Sean Banan-filmen.

– Det kan vara för mycket kiss och bajs. Jag vet inte om det är min stil riktigt. Det skulle i sådana fall vara min skådisdebut, sa hon då.

Nu har hon alltså bestämt sig och följer med till Moçambique för filminspelning med den svenske komikern.

– Det är skitkul att Kikki är med. Filmen kommer att bli skitrolig, säger Lukas Wojarski, filmproducent på Happy Fiction.

Premiär 2012

Filmbolaget beskriver filmen som en komedi inspirerad av ”Borat”.

Liksom Sacha Baron Cohens succéfilm går den svenska varianten balansgång mellan drama och dokumentär.

I nuläget är premiären planerad till 2012.

Publicerad: