Daniel Radcliffe om svåra spritproblemen efter ”Harry Potter”

Festade hårt med fans: ”Jag drack mycket”

Daniel Radcliffe, 26, har öppnat upp sig om hur svåra alkoholproblem han fick efter ”Harry Potter”.

I podcasten ”WTF” erkänner han hur livet efter filminspelningarna fokuserades på spriten för att han ville leva ”ett normalt liv”, skriver Daily Mirror.

Daniel Radcliffe har öppnat upp sig om spritproblemen han drabbades av efter inspelningarna av ”Harry Potter”-filmerna.

”Vill ha lite kaos”

I podcasten ”WTF” berättar han för programledaren Marc Maron hur han brukade bli ”dyngrak” tillsammans med fans, skriver Daily Mirror. Allt för att han ville leva vad han kallar ”ett normalt liv”.

– Jag drack mycket. Men det hade mest att göra med att faktiskt synas offentligt och en strid inom mig om att ”Jag kan ha ett normalt liv, det här är okej”. Det är grejen, de flesta kan troligen ha det, men jag kan definitivt inte det, säger han i podcasten.

Samtidigt drar Daniel Radcliffe liknelser till brittiska skådespelarlegendarerna Oliver Reed och Peter O'Toole och deras rykten som badboys i unga år.

– Ärligt så känns det som att många av oss känner att vi måste leva upp till det på något sätt. Jag har alltid haft ett strukturerat liv och 90 procent av tiden har jag njutit av det, men så är det den där galna delen i en då och då som vill göra uppror och ha lite kaos, säger han in intervjun.

Kaffe i stället

Den förra ”Harry Potter”-stjärnan har nu slutat med spriten. Flytten från England till USA har hjälpt till, där traditionen att gå till puben inte finns på samma sätt.

– Det är så väldigt mycket lättare att inte dricka i USA än i England. Till och med på jobbet. Folk i USA säger: "Ska du med på en kaffe?”. ”Va? Okej, varför inte?”. Det är så jag kan göra nu, det är väldigt stor skillnad, säger Daniel Radcliffe i intervjun.

Publisert:

LÄS VIDARE