Nöjesbladet avslöjar: Trippelsuccé blir långfilm

FILM

Peter Magnusson gör om sina tre roller från ’Blomstertid’: Jag har en brat, svenne och tönt inom mig

1 av 2 | Foto: TV 4
Gör comeback Serien ”Blomstertid” gick på TV4 2009. Peter Magnusson spelade alla tre huvudrollerna, som den blyge Kenneth, vagabonden Steven och den framgångsrike Anders. Då, liksom i nya filmen ”Tillbaka i Bromma”, följs trion av dokumentärfilmaren Martin (Persson, längst till vänster).

En brat, en vagabond och en tönt.

Peter Magnusson gör om sin trippelroll i lång­filmen ”Tillbaka till Bromma”.

– Jag har ett stråk av ­alla tre i mig, säger han till Nöjesbladet.

Peter Magnussons senaste film är ”En gång i Phuket”.

Nöjesbladet kan avslöja att Peter Magnussons nästa långfilm är en drama­komedi som heter ”Tillbaka till Bromma”. Karaktärerna är utvecklade utifrån TV4-serien ”Blomstertid” och Magnusson gör en ­trippelroll.

– Vi vill berätta tre historier, och alla tre är sprungna ur regissören Martin Perssons och mitt liv, säger Peter Magnusson, 38.

Följer upp öden

Filmen handlar om ­Anders, Steven och ­Kenneth som går i samma klass på Bromma gymnasium. Dokumentärfilmaren Martin följer killarna då, och bestämmer sig 19 år ­senare för att följa upp ­deras levnadsöden.

Anders har utvecklats till Brommas ”Mr Framgång”. Kenneth är en väldigt blyg lärare medan Steven är en frihetsälskande vagabond.

– Det är inte självbiografiskt. Filmen handlar om olika personligheter, och jag har ett stråk av alla dessa tre i mig. Även om jag inte har gjort samma resa som någon utav dem. Jag är själv uppvuxen i Bromma liksom de tre. Jag är en blandning av en brat, en svenne och en tönt, säger Magnusson.

Grundtanken är inte att figurerna ska interagera med varandra på samma sätt som i Kjell Sundvalls ”Bröderna Karlsson”, där Björn Bengtsson spelade tvillingar. Det finns dock en gemensam nämnare hos rollfigurerna, som Peter Magnusson också känner igen sig i.

– De har alla en rädsla för att säga vad de känner, ­säger han.

Den här gången kommer inte David Hellenius att medverka, vilket han gjort i både ”En gång i Phuket” och ”Sommaren med ­Göran”.

– Det är inte så konstigt. David och jag gör många projekt och vissa gör vi ­utan varandra. Jag är ju ­inte med i ”Let’s dance”. Men vi kommer säkert att göra en film ihop efter det här, ­säger han.

Denna gång vill Magnusson utforska allvarligare ämnen än i de tidigare långfilmerna.

– I det stora hela är det ­inte en svår film trots att det inte är en romantisk komedi. Den innehåller väldigt mycket humor och grundar sig på tre av mina bästa och mest framgångsrika karaktärer, säger han.

Premiär nästa vinter

Peter Magnusson har skrivit manus tillsammans med Martin Persson. Även Hanna Alström och Sandra Huldt, som tidigare har medverkat i serien ”Blomstertid”, gör roller. Persson är ursprungligen tv-producent och ligger bland annat bakom Filip & Fredriks ”High Chaparall” och ”Får vi följa med?”.

Filmen beräknas få biopremiär vintern 2014. Inspelningen börjar i april.

Filmen produceras av Anette Brantin och Jan Blomgren på Bob Film