Rolf Lassgård: Det är helt fantastiskt

FILM

Filmen ”Efter bröllopet" nominerad till Oscar

Susanne Biers film ”Efter bröllopet” nominerades på tisdagen till en Oscar för ”Bästa utländska film”.

– Det är helt fantastiskt, säger Rolf Lassgård till aftonbladet.se.

Rolf Lassgård sitter på ett tåg vid Skutskär, på väg hem från inspelningen av den sista Wallander-filmen, när aftonbladet.se ringer honom.

Grattis till Oscarnomineringen!

– Tack, det här känns helt makalöst. Jag är verkligen jätteglad. Det är andra gången jag är med i en film som nomineras till en Oscar. Den första gången var med ”Under solen” men jag är lika glad igen. Det här är fantastiskt roligt.

Vad var speciellt med den här filmen?

– Redan när jag läste manuset, märkte jag att det inte gick att förutse vad som skulle hända. Det är likadant med filmen. En stark och gripande historia som är full av överraskningar och händelser. Den är nära till människan.

Lyhörd regissör

Filmen ”Efter bröllopet är regisserad av Susanne Bier, en regissör som är känd för filmer som ”Livet är en schlager”, ”Sekten” och ”Pensionat Oskar”.

Hur var det att arbeta med Susanne Bier?

– Hon är en regissör som frammanar skådespelarna. Hon är otroligt lyhörd och vet åt vilket håll hon ska. Det var ett fantastiskt möte och för mig var det en roll som jag inte tror att jag hade fått i Sverige. Det var en utmaning som jag tycker att jag inte gjort innan, säger Rolf Lassgård.

Han är en av våra mest kända skådespelare och är känd från filmer som ”Jägarna”, ”Familjehemligheter” och inte minst från Wallander-filmerna där han spelar den opera-älskande kriminalkommissarien Kurt Wallander som löser mordgåtor.

Hur är det att kasta sig mellan genrer som du gör?

Det är en del av att vara skådespelare och att få växla är det roliga. Men visst kan själva karaktärerna man spelar i ett drama ibland vara mer spännande.

Läs tidigare artiklar om Lassgård:

Allt om Oscarsgalan:

Oscarsgalans officiella hemsida

Susanna Vidlund