Filmrecensioner

Amy Poehler levererar ännu en charmig Netflix-rulle

Av: 

Karolina Fjellborg

”Moxie”.
”Moxie”.

FILM

FILMRECENSION En beskedlig tonårstjej som har fått nog av förlegade attityder svidar plötsligt om till ung rebell, i Amy Poehlers sympatiska ”Moxie”.

Betyg: 3 av 5 plus
Moxie
Regi Amy Poehler, med Hadley Robinson, Amy Poehler, Lauren Tsai, Patrick Schwarzenegger, Marcia Gay Harden, Ike Barinholtz, Alycia Pascual-Peña, Clark Gregg.


DRAMAKOMEDI Två år efter charmiga ”Wine country” levererar Amy Poehler ännu en sympatisk och smårolig Netflix-rulle.
I ”Moxie” spelar hon mamman till huvudpersonen Vivian Carter (Hadley Robinson). En beskedlig och lite mesig tonårstjej som länge har haft som överlevnadsstrategi att ligga lågt, men nu bestämmer sig för att göra något åt de unkna och sexistiska traditioner och attityder som tillåts på hennes skola – inspirerad dels av sin numera medelålderslydiga mammas punkiga förflutna, dels av ankomsten av en ny klasskamrat (Alycia Pascual-Peña) som vägrar att ta någon skit.
Hon trycker i hemlighet upp flygblad för att uppmana till handling – och får bättre uppslutning än hon hade väntat sig. En mindre revolution bryter ut, och tjejer från olika sociala klickar går ihop i rörelsen ”Moxie” för att få till stånd en förändring.

Men Vivian balanserar snart på en tunn lina mellan engagemang och oresonlighet – och hur lång tid tar det innan hon avslöjas som Moxies grundare?


”Moxie” har premiär på Netflix den 3 mars.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Gabriel Byrne: Jag utsattes för sexövergrepp av en präst

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Amy Poehler

Netflix

Film