Förvirrat om paranoid privatdetektiv och mordfall

Aaron Eckhart och Tommy Lee Jones får ett uppdrag.
Aaron Eckhart och Tommy Lee Jones får ett uppdrag.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Wander
Regi April Mullen, med Aaron Eckhart, Tommy Lee Jones, Heather Graham, Katheryn Winnick.

THRILLER Rörigt berättat om paranoid privatdetektiv (Aaron Eckhart) som är besatt av konspirationsteorier. Han missbrukar mediciner i sorgen efter en olycka som slog sönder hans familj. I filmens upptakt visas en kvinna som dör. Deckaren leder en podd för folk som tror på konspirationer, och ett telefonsamtal leder honom att utreda den unga kvinnans död.
Hon dog i småstaden Wander där ingen vill säga något och allt verkar Mycket Mystiskt. Kan det faktiskt finnas en konspiration och kan den ha med deckarens familjetragedi att göra?
Eckhart kämpar storögt för att spela den förvirrade huvudpersonens känslor. Filmberättandet och klippningen förstärker osäkerheten av att inte veta om det är dröm eller verklighet. Tommy Lee Jones och Heather Graham spelar personer i hans närhet som ska ge stadga.
Om man är snäll kan man tycka det upphackade är ett intressant berättargrepp kring psykisk ohälsa, men det har gjorts skickligare tidigare. ”Wander” är mest långtråkig och svår att ta på allvar, och att den stillmässigt drar åt skräckfilm gör inget bättre. Många saker kastas in i mixen när allt ska förklaras och till sist känns filmen som en knasig mardröm med misspassade bitar från olika pussel.

(”Wander” finns att hyra/köpa på strömmade tjänster som iTunes).

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN