Starka färger, gulliga figurer och ett flortunt manus

”Hurra! Land i sikte”.
”Hurra! Land i sikte”.

FILMRECENSION ”Hurra! Land i sikte” är en uppföljare som få tiggde och bad om.
Men den är å andra sidan inte sämre än sin föregångare.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Hurra! Land i sikte
Regi Toby Genkel och Sean McCormack, med svenska röster av Orlando Wahlsteen, Amanda Jennefors, Astrid Assefa, Jennifer Sherwood, Oscar Harryson, Jennie Jahns.


ANIMERAT Den Noas ark-inspirerade animerade filmen ”Ooops! Var är arken?” (som kom 2015 och länge har funnits att se på Netflix) tarvade knappast en fortsättning.
Men den fick en ändå.
Den stora arken med 50 000 djur ombord (varav man dock aldrig ser speciellt många) har flutit på öppet hav i 147 dagar. Maten är snart slut och stämningen börjar bli allt mer spänd mellan rov- och bytesdjur när arkens unga och busiga kompisar – den fluffiga, snabelförsedda nästrianen Finny och den smidigare, rävliknande grympen Leah – plötsligt faller överbord och kastas in i ett hektiskt äventyr som bland annat innefattar en rosa manet med falsettröst, en vulkan, en hemlig undervattenskoloni och en ”utsiktsrumpa”.
Budskapet är ett simpelt ”kan vi inte alla bara komma överens?”, men att manuset är flortunt kamoufleras för den tänkta publiken av starka färger, gulliga figurer, enkel humor, och ett tempo så jagat att ingen ska hinna få tråkigt.


”Hurra! Land i sikte” har biopremiär den 9 juli.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN