Dennis Quaid sneglar åt Jack Nicholson i ’The shining’

Ofrivillig komik i ny psykopatthriller

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

The intruder

Regi Deon Taylor, med Dennis Quaid, Michael Ealy, Meagan Good.


FILMRECENSION. Han säljer sitt hus.

Men han har inga planer på att lämna det.

Dennis Quaid är trevlig och hjälpsam i thrillern ”The intruder”. Han är också bindgalen.

THRILLER. San Francisco-paret Scott och Anne (Michael Ealy, Meagan Good) är på jakt efter ett drömhem i Napa Valley och när de stöter på ett gammalt, charmigt hus där skogen breder ut sig på baksidan faller de pladask. Ägaren, Charlie Peck (Dennis Quaid), är änkling och planerar att flytta till dottern som bor i Florida.

Problemet är att när väl köpet är genomfört fortsätter Charlie att dyka upp och vara ”hjälpsam”. När tänker han han egentligen dra vidare…?

En psykopatthriller som sätter tonen redan i första scenen med Quaid där han introducerar sig för husköparparet genom att plötsligt hoppa fram ur skogen och skjuta en hjort med sin bössa. Snacka om pulshöjare.

Varningsklockorna ringer så högt att man riskerar tinnitus, men Anne tycker synd om änkligen. Scott, som avskyr vapen, och sedermera misstänker att Charlie är förtjust i Anne, ser helst att han försvinner.

Quaid gör vad han kan med sin psykopat. Vanligtvis är han en hyvens kille på bio och just därför är det roligt att se sådana skådespelare ta den attraktiva auran och använda den som ett vapen. Här försöker han finna sin inre Jack Nicholson i ”The shining”.

1 av 2 | Foto: Screen Gems
Dennis Quaid i ”The intruder”.

Ealy och Good är betydligt mindre intressanta som paret och filmen har sina ofrivilligt komiska stunder. En av dem är när Charlie upptäcker att Scott och Anne har tagit bort en gammal väggbonad som följde med husköpet och ersatt det med modern konst. Quaid spelar scenen som om hans rollfigur fått en stroke…

Mestadels taffligt regisserad, med en slutscen som filmskaparna väl tyckte var fräck, men moraliskt sett går helt emot vad rollfigurerna står för.

”The intruder” har biopremiär på fredag, den 3 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN