Filmerna som Jacob Elordi skäms för

Stjärnans uttalande blev en loska mot fansen

Jacob Elordi.

KRÖNIKA. 2023 var Jacob Elordis år.

Men han borde komma ihåg att inte flyga för nära solen.

Den som inte omedelbart känner igen namnet är förlåten. Det har trots allt gått fort. Den 26-årige skådespelaren från Brisbane fick sitt breda genombrott förra året, då han spelade Elvis Presley i Sofia Coppolas ”Priscilla” och skolans mest eftertraktade kille i svarta komedin ”Saltburn” (som hade premiär på Prime Video i julas).

En global superstjärna samt en ung man som är sexuellt dyrkad av en nyfunnen vän på skolan. Två olika filmroller som kräver en stor dos karisma och självsäkerhet för att övertyga. Jacob Elordi är inte det starkaste kortet i någon av filmerna, men tillräckligt bra för att hans karriär ska se ljus ut.

”Filmerna är löjliga”

Elordi var inte okänd före genombrottet. Den yngre publiken känner igen honom från tv-serien ”Euphoria” samt ”The kissing booth”, en trilogi av tonårsrullar som släpptes på Netflix mellan 2018 och 2021.

Särskilt de sistnämnda filmerna är startskottet för Jacob Elordis karriär. I dag skäms han för dem.

– Jag ville inte göra de filmerna. De är löjliga, sa Elordi nyligen till GQ.

Jacob Elordi och Joey King i ”The kissing booth”.

Det är alltid uppfriskande med skådespelare som säger något ärligt. Men samtidigt ger han också bilden av att vara en person som så fort han får en eftertraktad plats vid köttgrytan fnyser åt det hederliga arbete han alldeles nyss gjorde för att betala hyran.

En insats som dessutom älskades av unga fans jorden runt.

”Tråkigt att någon känner så”

Hans motspelare i ”The kissing booth”, Joey King, har också haft en framgångsrik karriär. Senast spelade hon mot Brad Pitt i ”Bullet train”. Hon håller inte med Elordi.

– Det är tråkigt att någon skulle känna så. Jag hade jättekul när jag gjorde de filmerna, oavsett vad andra tycker, sa King till Variety.

Elordi har försvarat sig med att han ställer höga krav på sig. Men uttalandet handlade inte om honom själv. I stället blev det en loska mot filmerna, indirekt mot fansen och motspelarna.

Vi får se om Jacob Elordis nyårsfirande resulterade i ett löfte om större ödmjukhet under 2024.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och X (Twitter) för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln