Lön: 414 miljoner

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-10-10

Johnny Depp får rekordsumma för nästa piratroll

MED SIKTE PÅ PENGAR Tre piratfilmer var säkert lönsamt för Johnny Depp. Men nu kan han dra in den fetast förskottsbetalningen i branschen någonsin – 414 miljoner kronor.

Johnny Depp får 414 miljoner kronor för ”Pirates of the caribbean 4”.

Vi upprepar:

414 miljoner kronor.

Sätt på dig pirathatten och putsa stövlarna, Johnny Depp. Du kommer att få 59,2 miljoner dollar (cirka 414 miljoner kronor) för att spela kapten Jack Sparrow i fjärde ”Pirates of the caribbean”-filmen, uppger Female First.

Bara en Sparrow

Och det är tydligen inte en orimlig summa. Enligt en källa vid Disney Studios skulle cheferna på bolaget göra vad som helst för att hålla kvar Johnny Depp som pirat.

– Det finns bara en Johnny Depp. De kan helt enkelt inte göra en ny ”Pirates”-film utan Jack Sparrow, säger uppgiftslämnaren.

Summan gör att skådespelaren nu kliver upp som nummer ett på listan över bäst förskottsbetald för en filmroll någonsin. Tidigare blev Tom Hanks erbjuden drygt 375 miljoner kronor för att göra ”Angels & Demons”, uppföljaren till "Da Vinci-koden”.

Ingen Bloom och Knightley

Det är dock osannolikt att Johnny Depps motspelare, Orlando Bloom och Keira Knightley, kommer att medverka i filmen.

– Det var en underbar och fantastisk möjlighet och de filmerna var något extra. Jag hade verkligen tur som fick vara en del av dem. Men nej. Jag tror mina piratdagar är över, säger Keira Knightley enligt Female First.

ANNONS