Tarantino rasar efter manusläcka

avHannes Lundberg Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Drar sig ur film: Jag är väldigt, väldigt deprimerad

1 av 2
Tarantino.

Manuset till stjärnregissören Quentin Tarantinos, 50, nästa film har läckt.

Nu ska han inte göra den längre.

– Det är ett svek, säger regissören.

Quentin Tarantinos, 50, succéer har staplats på varandra. Senast ”Django Unchained” från 2012 med Christoph Waltz, 57, Jamie Foxx, 46, och Leonardo DiCaprio, 39, i huvudrollerna. Men nu kan hans filmskapande pausas ett tag.

Efter att manuset till den planerade westernfilmen ”The Hateful Eight” har läckt drar sig Tarantino ur.

– Jag är väldigt, väldigt deprimerad, säger regissören till Deadline om läckan.

Roth har inte gjort det

Tarantino gav manuset till sex personer, i förtroende. Nu har någon läckt det. Han fick reda på det genom att flera agenter hörde av sig för att sälja in sina klienter som roller i den kommande filmen.
– Jag gav det (manuset) till en av producenterna för ”Django Unchained”, Reggie Hudlin, och han lät en agent läsa det i sitt hus. Det är ett svek, säger Tarantino.
Agenten fick däremot inte manuset. Så där är läckan inte hittad.

Tre skådespelare, som alla har jobbat med Tarantino tidigare, fick ett exemplar av manuset skickat till sig: Michael Madsen, 55, Bruce Dern, 77, Tim Roth, 52.

– Jag vet att Tim Roth inte gjorde det. En av de andra lät sin agent läsa det, och den agenten har skickat det vidare till hela Hollywood.

Gör inte filmen

Tarantino säger nu att han inte kommer göra filmen – alls.
– Jag vet inte hur de här jävla agenterna jobbar, men jag gör inte den här filmen. Jag tänker publicera det, och det är det, säger han.
– Jag ger manuset till sex personer, och om jag inte kan lita på dem till den graden har jag ingen önskan att göra filmen. Jag kommer publicera manuset. Jag är färdig. Jag kommer röra mig vidare till nästa sak.

Publicerad: