Baksmälla känns bäst i biofåtöljen

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plusBaksmällan

Amerikansk komedi av Todd Phillips med bl a Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis och Heather Graham.

Zach Galifianakis, Bradley Cooper och Ed Helms får det jobbigt.
Zach Galifianakis, Bradley Cooper och Ed Helms får det jobbigt.

Eftersom Doug strax ska gifta sig tar hans två bästa vänner – den snygge läraren Phil och den hunsade tandläkaren Stu – med honom till Las Vegas för den ultimata svensexan.

Dougs blivande svåger Alan, som är en stor och skäggig jättebebis som någon i vit rock definitivt borde ställa en diagnos på, följer också med på resan.

Morgonen därpå vaknar Phil, Stu och Alan i en sönderslagen svit, i sällskap av en livs levande tiger och ett okänt spädbarn – men utan några som helst minnen från gårdagen och med en och annan tand borta.

Dessutom är Doug – vars bröllop ståndar i Los Angeles – spårlöst försvunnen.

Den omaka trion måste nu ge sig ut på stan för att försöka ta reda på vad som egentligen hände under natten, och hitta den bortsprungne brudgummen.

Spåren leder dem bland annat till ett bröllopskapell, en minimal kinesisk gangster, en godhjärtad glädjeflicka och en ilsken Mike Tyson.

”Baksmällan” är en grabbig och vulgär, men också förvånansvärt gullig komedi, som lever mycket på den perfekta kemin mellan skådespelarna, och borde göra Bradley Cooper till det hushållsnamn han förtjänar att vara.

Den här dimmiga deckargåtan för fyllhundar är faktiskt årets hittills roligaste film, om ni frågar mig.

En minnesvärd skröna om minnesluckan från helvetet.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN