Mejla

Stefan Hedmark

7 biofilmer att längta efter i vår

Håll ut i kylan – här är filmerna som värmer i april och maj

Emily Blunt kniper igen.
Emily Blunt kniper igen.

FILM

A quiet place

Premiär: 6 april.

”The office”-skådespelaren John Krasinski har regisserat den här rysaren, med frun Emily Blunt i huvudrollen. Handlar om en familj som hotas av varelser som man bara kan undvika om man inte ger några ljud ifrån sig. Ambitionen är att man ska kunna tolka in ett politiskt budskap i filmen – vilket låter bajsnödigt, men de första recensionerna är positiva.


Det smäller om gorillan

Rampage – big meets bigger

Premiär: 13 april.

Dwayne Johnson verkar inte göra någonting fel numera. Spelar nästan ingen roll om filmen är bra eller dålig, han är ändå sevärd. Sist såg vi honom i djungeläventyret ”Jumanji” som blev en rejäl kassasuccé och kommer att få en uppföljare. ”Rampage” är baserad på ett gammalt spel från 1980-talet och handlar om en gigantisk gorilla som slåss mot monster. Malin Åkerman har en större roll (spelar dock varken gorillan eller något av monstren).


Alla superhjältar ska med.

Avengers: Infinity war

Premiär: 25 april

Den tredje ”Avengers”-filmen låter en fullspäckad rollista av superhjältar möta skurken Thanos (Josh Brolin) som hotar jorden. Tony Stark och kompani får försöka komma överens med de brokiga stollarna i Guardians of the galaxy. Kanske känner vi alla lite Marvelmättnad; det var ju bara någon månad sedan vi fick ”Black Panther”. Men bröderna Russo i registolen fick ju sådan fart på ”Captain America: Civil war” att de kanske fixar det här?


Vilket hundliv.

Isle of dogs

Premiär: 4 maj

Det blev ju så jäkla bra sist när Wes Anderson gjorde ”Grand Budapest hotel” (2014). Men det brukar ordna sig fint även när han gör animerade filmer med djur i huvudrollerna. 2009 låg han bakom ”Den fantastiska räven”, men nu är det hundar som gäller. ”Isle of dogs” utspelas i en dyster framtid i Japan där hundar har förvisats till en ö. En massa storstjärnor som brukar dyka upp i regissörens filmer gör rösterna.


Ryan Reynolds gör huvudrollen igen.

Deadpool 2

Premiär: 16 maj

Det verkar ha införts en Hollywoodlag som kräver att Josh Brolin spelar skurken i vårens alla superhjältefilmer. Nåväl, sämre kan man ha det. Här gör han Cable, en tidsresande soldat. Flera bekanta ansikten från första filmen dyker upp igen, men även Bill Skarsgård ska ha en roll. Regissören är utbytt eftersom han och Ryan Reynolds inte kom överens.


Ser det ut som Harrison Ford om man kisar lite?

Solo: A Star wars story

Premiär: 23 maj

Förra gången vi blickade bakåt i ”Star wars”-filmernas historia fick vi ”Rogue one” (2016) som fokuserade på konstruktionen av Dödsstjärnan. Nu är det dags för en av de mest ikoniska rollfigurerna att få en egen film. Liksom Indiana Jones en gång i tiden fick bli unge Indiana Jones (i en tv-serie) möter vi en ung Han Solo som är på äventyr med Chewbacca. Alden Ehrenreich ser vi som Solo och Donald Glover spelar en ung Lando Calrissian. Ron Howard tog över när de ursprungliga regissörerna sparkades ... men det var många som tog första trailern med en axelryckning. Upp till bevis.


Amy Schumer släpper loss.

I feel pretty

Premiär: 25 maj

Amy Schumer spelar en kvinna som alltid har känt sig osäker på sig själv – efter en smäll i huvudet vaknar hon och tror att hon är världens vackraste kvinna. Med en sådan enorm ego boost kan väl inget gå fel? Schumer hoppas säkra sin status som filmstjärna med den här komedin, där även Michelle Williams har en stor roll. Modellegendarerna Naomi Campbell och Lauren Hutton dyker också upp.

ANNONS EXTERN LÄNK

Köp din julmat i god tid och få 200kr rabatt på första köpet med koden "NY200" - klicka här!

Mat.se

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Film

Star wars