- Jag fick blackout i tacktalet

Publicerad 2015-01-27

Sverrir Gudnason belönades för bästa manliga huvudroll

Sverrir Gudnason gjorde stor succé på Guldbaggegalan.

Hans döttrar stod på scen, han framförde en trapetsshow med Petra ­Mede och senare vann han även för bästa manliga ­huvudroll.

– Jag hade ingen aning att det skulle bli så, säger han till Nöjesbladet.

Programledaren Petra Mede kunde inte sluta ­prata om honom. Och det blev ­bara mer av Sverrir Gudnason, 36, ju längre ­galan pågick. Dessutom dök två av hans tre döttrar upp på scenen när han var nominerad för bästa manliga ­biroll. Sverrir Gudnason själv ­lovar att han var helt ovetandes om att det skulle hända.

– Jag hade ingen aning om det, säger han.

”Klockrent”

Och han tyckte att döttrarna skötte sig.

– Det var jättefint, de var ju fantastiska. Jag fick blackout i mitt tacktal, men de levererade klockrent.

Det blev till slut Kristofer Hivju som tog hem ­kategorin. Men Sverrir Gudnason fick i stället ta hem ett ännu tyngre pris när han belönades för ­bästa manliga huvudroll för ”Flugparken”.

– Jag tänkte att jag ju vann en Guldbagge förra året och hade kanske ställt in mig på att inte vinna nu, men jag är jätteglad.

Överraskande show

Innan vinsten bjöd han på en trapets- och enhörn­ingsshow tillsammans med programledaren Petra ­Mede. Något som överraskade hans sällskap, hans mamma, rejält.

– Jag hade inte ens berättat för henne att jag skulle göra trapetsen. Och hon visste inte heller att barnen skulle vara här, säger han.

ANNONS