Film

Hollywood gör om Stieg Larssons slut

Noomi som Salander.
Noomi som Salander.

FILM

Hollywood gillade inte slutet på Stieg Larssons succéroman "Män som hatar kvinnor". I David Finchers kommande film har den avslutande delen skrivits om helt och hållet, uppger W magazine.

Sedan tidigare har det varit känt att manusförfattaren Steven Zaillian ("Schindler's list") gjort subtila förändringar när det gäller karaktärerna i "The girl with the dragon tattoo". Mikael Blomkvist har till exempel blivit mindre promiskuös medan Lisbeth Salanders aggressivitet har blivit ännu mer markant.

Att skriva om slutet kan ses som att svära i kyrkan, konstaterar tidskriften som dock hävdar att Zaillian har förbättrat historien - "manusets slut är mer intressant".

För Rooney Mara, som spelar Lisbeth Salander, blev arbetet med filmen något av en chock. Under sin audition fick hon göra den våldsamma scen där Salander hämnas på sin förmyndare med hjälp av en penisattrapp och en tatueringsmaskin. När Mara fått rollen utsattes hon själv för en utseendemässig transformation, bland annat med hjälp av en rad nygjorda piercingar på väl valda delar av kroppen.

– Jag som inte ens hade haft hål i öronen förut, konstaterar Rooney Mara i artikeln.

TT Spektra

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film