Här är stjärnan tillbaka i Sverige

FILM

Nöjesbladet på plats när Rooney Mara köpte tortyrredskap

1 av 4 | Foto: Rooney Mara var på plats i Stockholm i går för att spela in ”The girl with the dragon tattoo”. Och enligt skådespelerskan var dagen till belåtenhet. ”Inspelningen har gått bra”, säger hon.

Hollywood är tillbaka i stan.

Nöjesbladet var med när Lisbeth Salander köpte tortyrredskap.

– Inspelningen har gått bra, säger Rooney Mara till Nöjesbladet.

En sammanbiten Rooney Mara i rollen som Lisbeth Salander kliver in i järnhandeln på Södermalm i Stockholm.

Det är här hon köper rep och utrustning för att ta hand om sin förmyndare som har förgripit sig på henne.

I den svenska versionen ”Män som hatar kvinnor” görs rollen av Peter Andersson, men nu blir det den holländska skådespelaren Yorick van Wageningen som kommer får smaka på Lisbeth Salanders hämnd.

I går var Hollywood och inspelningarna av ”The girl with the dragon tattoo” tillbaka i Stockholm – Nöjesbladet fick de första bilderna.

Var på gott humör

I höstas påbörjades inspelningarna i Sverige men under vintern har man filmat i studio i Los Angeles. Nu väntar en dryg månads arbete i Sverige.

Och stjärnregissören David Fincher var på gott humör när Nöjesbladet fick en pratstund när han smet in på ett kafé i närheten av inspelningarna för att köpa kaffe.

– Det brukade vara mitt namn, säger han och fnissar när Nöjesbladet frågar honom ifall han är stjärnregissören.

– Det är en solig dag i Stockholm. Och vi ska sätta upp skärmar framför en järnhandel och filma interiört, fortsätter han.

Hollywood-stjärnan Rooney Mara är inte lika pratsam.

– Inspelningen har gått bra, men ledsen, jag får inte prata med någon, säger hon kort under en paus.

”Läste alla böckerna”

Under kvällen fortsatte man att filma exteriörbilder på Rörstrandsgatan vid S:t Eriksplan. Daniel Craig, som gör rollen som Mikael Blomkvist, syntes inte till.

Rooney Mara var länge osäker på om hon hade det som krävdes för att bli Lisbeth Salander.

– Innan jag läste boken trodde jag inte att jag skulle klara av det. Jag låste in mig på ett rum i en vecka och läste alla tre böckerna och bestämde mig för att jag verkligen ville bli Lisbeth, har hon sagt till W Magazine.