Filmfestivalen i Venedig 2015

Shia LaBeouf fick filmroll för att läka

Av: 

Jens Peterson

FILM

VENEDIG. Shia LaBeouf har väckt uppmärksamhet med märkligt beteende de senaste åren.

När han mådde som sämst kom räddningen.

– Min vän erbjöd mig rollen, säger Shia LaBeuof. Inte som ett jobb utan för att jag skulle läka. Komma bort och växa upp.

Vännen är regissören Dito Montiel. De arbetade tillsammans på Shia LaBeoufs ”A guide to recogninzing your saints” för tio år sedan.

– Det var min bästa upplevelse av att spela in en film. Tills den här, säger Shia LaBeouf, 29.

Sedan fick han roller i filmer som ”Transformers”, ”Indiana Jones och dödskristallens rike” och ”Wall street”. Men de senaste åren har han mest utmärkt sig vid sidan av skådespelandet.

Spelade in drogpåverkad

Han gjorde ”The lonely death of Charlie Countryman” påverkad av droger. Han kom till en premiär med en påse på huvudet. När han var i Berlin för att presentera ”Nymphomaniac 2” sa han bara en mening.

– När fiskmåsarna följer trålaren är det för att de tror att sardiner ska kastas i havet.

Citatet kommer från Eric Cantona som sa så 1995, i samband med att han bråkat med en åskådare. Efter det gick Shia LaBeouf sin väg.

Men nu ser han ut att ha lämnat det där bakom sig.

– ”Man down” 'är dte svåraste jag gjort känslomässigt, säger Shia LaBeouf.  Jag behövde filma med en nära vän för att kunna komma åt sådana känslor.

”Allt i filmen är på riktigt”

Han spelar en familjefar som hamnar i krig och förändras. Kate Mara spelar hans hustru, men mest handlar filmen om hans förhållande till sonen.

– Allt i filmen är på riktigt. Det är äkta kärlek, säger Shia LaBeouf. Jag vet inte var gränsen går mellan skådespelande och livet. Allt är på riktigt.

En av hans motspelare i filmen är Gary Oldman.

– Det var ett av mitt livs största ögonblick att spela in en lång scen mot honom, säger Shia LaBeouf. Gary är den bästa nu levande skådespelaren. Han är min hjälte. Jag följde honom överallt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Shoppa solglasögon och badkläder hos Åhléns - här är årets trender.

Åhlens

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmfestivalen i Venedig 2015

Shia LaBeouf