Filmrecensioner

Gastkramande spänning från start

Av: 

Jan-Olov Andersson

FILM

Så många Betyg: 1 av 5 plus får San Andreas

MAKALÖSA EFFEKTER Helvetet brakar lös när rekordstora jordbävningar drabbar Kalifornien.

thriller En film som kan tyckas vara lite osmaklig att hårdlansera bara en månad efter den stora jordbävningen i Nepal. Som nog kan ge jobbiga mardrömmar för den biopublik som bor i Kalifornien. Som har makalösa effekter av slaget Hur fan gjorde de den där scenen?

Det är gastkramande spänning från start när filmens hjälte, helikopterpiloten Ray (Dwayne Johnson) vid räddningstjänsten i Los Angeles, introduceras. Vi möter sedan Paul Giamatti som forskaren som varnar för en framtida katastrof.

Carla Gugino som pilotens snart exfru, på väg att flytta ihop med en stenrik byggpamp (Ioan Gruffud). Dottern (Alexandra Daddario) på väg till nytt plugg i San Francisco. Och några till.

Sedan brakar helvetet löst längs den San Andreas-förkastning som löper genom hela Kalifornien och gett filmen sitt namn.

Rekordstora jordbävningar och en tsunami på det. Los Angeles och San Francisco i ruiner.

Skådespelarna i centrum är bra, men det känns lite knasigt att det bara är dem vi ska bry oss om, medan tusentals människor omkring dem dör som flugor.

Katastroffilmens styrka är att den med sina maffiga effekter så skickligt placerar publiken mitt i ett inferno, som faktiskt inte är helt orealistiskt, om än överdrivet.

ANNONS

Nu upp till 25% rabatt på träningskläder & skor hos Ellos. Inspireras av de senaste trenderna.

Extern länk från Ellos.se

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner