Han kan få huvudrollen i ”Tårtgeneralen”

avErik Åberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Wikingsson: ”Det låter som ett jobb för…”

1 av 5 | Foto: CAROLINA BYRMO
Fredrik Wikingsson.

Planerna till filmatiseringen av boken ”Tårtgeneralen” är i full gång.

I senaste numret av Café avslöjar Fredrik Wikingsson vem han vill se i huvudrollen.

– Vi hoppas verkligen att det går i lås, säger han till tidningen.

2009 gav Filip Hammar och Fredrik Wikingsson ut boken ”Tårtgeneralen”. Boken sålde i 90 000 exemplar och har nu blivit ett filmprojekt.

När tidningen Café möter Fredrik Wikingsson berättar han vem han vill se som huvudkaraktären Hasse P.

– Redan när vi skrev ”Tårtgeneralen” pratade vi om Robert Gustafsson som Hasse P. Vi hoppas verkligen att det går i lås, säger han.

Största smörgåstårtan

Hasse P är mannen i Köping som tar på sig att bli Tårtgeneral när världens största smörgåstårta ska byggas i staden. Detta efter att Köping korats till Sveriges tråkigaste stad.

Den egensinniga karaktären som vill motbevisa Stockholmarna genom att slå världsrekord kan nu komma att spelas av komikern och skådespelaren Robert Gustafsson.

”Går utmärkt”

I fredags kunde Nöjesbladet avslöja att den populära SVT-serien ”Morran och Tobias” blir långfilm. Produktionen, där Gustafsson spelar en av huvudrollerna, är i full gång.

– Det går utmärkt och vi spelar in redan i mars och hoppas på riktigt grisigt och passande väder, skrev han i ett sms till Nöjesbladet.

Robert Gustafsson spelade även huvudrollen i ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” som är Oscarsnominerad för bästa smink.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM