Första bilderna ur storfilmen med Tomas Ledins låtar

Se trailern till ”En del av mitt hjärta”

avMathilde Albinsson

FILM

I dag släpps första trailern för ”En del av mitt hjärta” – den romantiska komedimusikalen som kretsar kring Tomas Ledins musik.

Inspelningarna höll regissören Edward af Sillén vaken – innan de ens börjat.

– Jag sov knappt en hel natt på hela våren för jag tänkte att det här kan ju inte gå, säger han.

Tomas Ledins sånger blir spelfilm. ”En del av mitt hjärta” heter den romantiska, musikaliska komedin som intar svenska biografer julen 2019. Huvudkaraktärerna är hämtade ur Ledins musik och spelas av stjärnor som Malin Åkerman, Jonas Karlsson, Shima Niavarani, Johan Ulveson, Marie Richardson, Johan Rheborg och Per Andersson.

Filmen spelades till största delen in i somras, med undantag för vissa kompletterande scener som nyligen filmats i en vintermiljö. I dag släpps den första trailern.

Det är en nöjd – och aningen lättad – regissör som lyfter på luren när Nöjesbladet ringer under torsdagskvällen.

– Det är läbbigt att vara för positiv, men allt har gått jättebra. Vi fick ju den finaste sommaren. Det var verkligen magiskt, säger Edward af Sillén och utvecklar:

Ett passionsprojekt

– Vi var väldigt förberedda för att få det här att fungera, för vi hade så små marginaler. Skulle det ha regnat en dag skulle det vara katastrof. Men det flöt på fantastiskt.

Han beskriver ”En del av mitt hjärta” som ett passionsprojekt och en ”all in-musikalkomedi” med stor ensemble och stora, påkostade shownummer. Så många som hundra dansare deltar samtidigt i ett av numren som utspelas utomhus.

Inspelningarna gäckade också därför Edward af Sillén – som dessutom debuterar som långfilmsregissör – innan de ens dragit igång.

– Det var utmanande hur vi skulle få till det här dansnumret med hundra dansare utomhus. Vad händer om det regnar eller haglar i juli? Det är väldigt mycket beredskapsplaner för allting. Men det var som att Ledin hade ringt och pratat med vädergudarna. Jag hade väldigt mycket nervositet i ett halvår innan, säger han och fortsätter:

”Tomas Ledin såg tagen ut”

– Jag sov knappt en hel natt på hela våren för jag tänkte att det här kan ju inte gå. Men det gjorde det.

Huvudpersonen själv, Tomas Ledin, har tidigare berättat att han till en början var tveksamt inställd till att sexton av hans låtar skulle bli spelfilm. Men manuset övertygade honom.

1 av 5 | Foto: Niklas Maupoix
Ur ”En del av mitt hjärta”.

– Jag blev helt tagen av hur starkt det är och otroligt glad att få vara med i det här sammanhanget, har han tidigare sagt.

För Edward af Sillén var det viktigt att få genomföra projektet med Tomas Ledins välsignelse.

– Han var på plats på inspelningen ett par gånger just för att få se sina låtar och alster få liv på ett så annorlunda sätt. Han såg väldigt tagen ut, om jag ska vara ärlig. Det var fint och gjorde mig väldigt glad.

– Jag är jättenyfiken på folks reaktioner nu. Jag tror att folk mer och mer längtar efter en verklighetsflykt. Musikalkomedi är ju en perfekt verklighetsflykt. Jag hoppas att folk tar emot det med öppna armar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Musik

Film