Mejla

Stefan Hedmark

Joker hälsar på Batman i nya trailern för Justice league

Upp till bevis för Zack Snyder i fyra-timmarseposet

FILMTRAILER. Det började som ett skämt. Åtminstone för alla oss som inte kunde bry oss mindre om Zack Snyder och hans ”Justice league”.

Men nu närmar vi oss premiären av ”the Snyder cut”. I den nya trailern kliver Joker in.

Ingen trodde på att en ny version av ”Justice league” (2017) skulle släppas. Visst, originalet var inte tillfredsställande, men det gällde de flesta av Warners superhjältesatsningar efter Christopher Nolans ”Batman”-filmer på 00-talet. Marvelfilmerna hade i stället blivit publikens och kritikernas nya älsklingar. Det var först när ”Wonder woman” kom som vinden började vända, inte minst för att Gal Gadot var så lyckad i den rollen.

Fansen envisades dock. De ville se en ny version av ”Justice league” för de visste att regissören Zack Snyder var missnöjd. Arbetet med filmen efter inspelningarna lämnades åt Joss Whedon och stora förändringar gjordes. Snyder vägrade ens se filmen efter det.

”Release the Snyder cut” blev ett återkommande mantra bland fansen online, som om det fanns en färdig, alternativ film att släppa. Det blev något av ett skämt, men aldrig för de mest inbitna fansen.

Flörtade med fansen

Grejen är också att Snyder själv, samt flera av skådespelarna i filmen, anslöt sig till kampanjen och regissören flörtade med fansen genom att bekräfta att visst fanns ”the Snyder cut”, eller rättare sagt råmaterialet för den.

Henry Cavill i ”Justice league”.
Henry Cavill i ”Justice league”.

Till sist blev det av. ”The Snyder cut” skulle släppas. Som sagt, en färdig film fanns inte. Tvärtom, många miljoner fick läggas på projektet för att färdigställa effekter, ljud, alternativ musik (Snyder ville hellre ha kompositören Junkie XL än veteranen Danny Elfman) samt spela in nya scener.

Fler bekanta ansikten

Men flera av skådespelarna ställde upp, inklusive Ben Affleck som Batman. Dessutom har flera andra bekanta ansikten från Warners superhjältefilmer letat sig in i storyn, inte minst Jared Leto som den Joker vi mötte i ”Suicide squad” (2016).

Nu är det upp till bevis för Zack Snyder. Den nya versionen av ”Justice league” är fyra timmar lång och premiärvisas i Sverige på HBO Nordic den 18 mars. Frågan är finns det någon anledning att se på detta epos med blidare ögon än originalfilmen?


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE