Mejla

Stefan Hedmark

Första trailern för nya Ghostbusters

Who ya gonna call – nu börjar spökjakten igen

FILM

FILMTRAILER. Det är 30 år sedan ”Ghostbusters II” hade biopremiär.

Nu har vi fått en försmak av den tredje filmen i form av en trailer.

Man skulle kunna säga att det egentligen är fjärde filmen förstås. För tre år sedan kom ”Ghostbusters” som introducerade kvinnliga spökjägare och fick topplocket att gå på mängder av misogyna nördar ute i stugorna.

När nyheten kom att Jason Reitman, son till de första filmernas regissör Ivan, skulle göra en ny ”Ghostbusters” som återförenade de gamla skådespelarna, var det en hel del som syrligt anmärkte att jaha, nu skulle ordningen återställas efter att fruntimren hade ställt till det.

Trailern till ”Ghostbusters: Afterlife” är en lite oväntad syn. För det första ser vi inte röken av Dan Aykroyd eller Bill Murray. De hålls ännu hemliga, även om vi vet att de återvänder i sina roller, liksom Ernie Hudson, Sigourney Weaver och Annie Potts. Doktor Venkman och kompani har helt enkelt inte huvudrollerna längre.

Det vi ser i trailern i stället är en film i stil med ”Stranger things”, där fokus ligger på två barn som flyttar med deras mamma (Carrie Coon) till en håla i Oklahoma, där mystiska skalv sker. Vi i publiken förstår snart kopplingen till den ursprungliga ”Ghostbusters”.

Jämförelsen med ”Stranger things” är förstås uppenbar – en av den seriens unga skådespelare, Finn Wolfhard, spelar sonen i familjen. Vi ser även Paul Rudd i rollistan.

Det ser charmigt ut, ett äventyr för en ung publik. Men man kan sakna lite det faktum att den första ”Ghostbusters” hade sina vuxnare inslag. Det verkar varken 2016 års film eller ”Afterlife” vara så intresserad av.

”Ghostbusters: Afterlife” har biopremiär den 10 juli.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Spana in Cerveras rea-sortiment online och klicka hem dina favoriter innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

20 år efter succén – så lever stjärnorna i dag

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Jason Reitman

Sigourney Weaver

Bill Murray

Paul Rudd