Nu drar de på solresa

FILM

”Kvarteret Skatan”- gänget gör långfilm

Foto: Tar på badkläderna David Batra, Vanna Rosenberg, Rachel Mohlin, Johan Glans och Anna Blomberg i ”Kvarteret Skatan” gör långiflm ihop. I komedin ska hela gänget åka till en badort. Filmen ska ha premiär julen 2011.

CANNES. Efter tre tv-säsonger och två framgångsrika teateruppsättningar:

Nu blir ”Kvarteret Skatan” långfilm.

– Det blir en sommarfilm, så nu får vi se hela gänget lättklädda, lovar regissören Mikael Syrén.

Första säsongen av humorserien sändes 2003 och från att ha haft lite kultrykte i början, blev serien så småningom riktigt bred, med miljonpublik.

Kärntruppen består av David Batra, Johan Glans, Anna Blomberg, Rachel Mohlin, Vanna Rosenberg och Mikael Syrén, som framför kameran är känd som Per-Arne i husvagnen, men annars främst är regissör.

”Batra i badbyxor”

Övriga skådespelare spelar ibland flera olika rollfigurer, några av dem är fienderna Paul och Tord på kontoret, kåta Gun och paren Kristina och Ulf, Frida och Magnus och singeltjejen Jenny med olika killar som ständigt har parmiddagar och ältar relationsproblem.

Filmen, som ännu inte har något namn, kommer att handla om hur gänget åker på semester till en badort någonstans i Sverige, med komiska förvecklingar som resultat.

– Nu får vi se David Batra i badbyxor, om ens det, säger Mikael Syrén.

Kärntrupp

I teateruppsättningarna har flera andra skådespelare dykt upp, hur blir det i filmen?

– Det är tänkt att det ska vara kärntruppen från tv-serien. Sedan vet man aldrig vad som händer, folk får barn och sådant, säger Mikael Syrén.

Svensk Filmindustris produktionschef Börje Hansson säger att filmen får en normal svensk långfilmsbudget (”kanske lite till, för det är många skådespelare med”) och att den spelas in nästa sommar.

Filmen ska vara klar för premiär till julen 2011.