Guillermo del Toro hoppar av ”The Hobbit”

Foto: – Adios, Gandalf Regissören Guillermo del Toro har bestämt sig för att säga adjö till ”The Hobbit”, med bland annat Ian Mckellan i en av rollerna.
FILM

”The Hobbit”-filmen om Bilbo Baggins har plågats av förseningar.

Nu kommer nästa bakslag.

– Jag hoppar av, hälsar regissören Del Toro.

Filmatiseringen av "Bilbo", Tolkien-romanen som utspelar sig innan "Sagan om ringen"-trilogin, har skjutits upp gång på gång.

Orsaken är komplicerade förhandlingar om filmbolaget MGM:s framtid. Bolaget äger rättigheterna till manuset och förhandlingarna har satt stopp för inspelningen.

Nu har regissören Guillermo del Toro fått nog och hoppar av filmen.

– Förseningarna har tvingat mig att fatta det svåraste beslutet i mitt liv. Efter att ha jobbat två år med projektet lämnar jag med stor vånda de underbara filmerna. Jag önskar produktionen lycka till och jag kommer vara den förste som köar för att se den färdiga produkten, meddelar regissören i ett pressmeddelande.

Jackson förstår

I samma pressmeddelande hälsar Peter Jackson, filmens producent, att han har förståelse för kollegans beslut.

– Vi är ledsna att han lämnar filmen, men vi förstår att förseningarna har börjat inkräkta på hans kommande projekt. Guillermo kände inte att han kunde lägga sex år av sitt liv på filmen när han endast hade skrivit under för tre år. Det har varit en stor glädje att få jobba med honom, hälsar Jackson.

Jakten på en ny regissör inleds omedelbart. Om allt går enligt planerna ska "Hobbit"-filmerna börja spelas in inom några månader.