- Jag var inte förberedd på kändisskapet

FILM

’Sune’-William om framgångarna - och tjejtjusandet

1 av 4 | Foto: SLOG IGENOM STORT Den senaste ”Sune”-filmen, där William Ringström spelar huvudrollen, sågs av 600 000 personer på bio.

Han blev rikskänd över en natt.

Nu är William Ringström, 13, ”Sune” med svenska folket - och det har sina avigsidor.

– Man kan aldrig koppla av, säger han.

Förra årets stora film­succé hette ”Sune i Grekland - all inclusive”. Nästan 600 000 svenskar har gått och sett filmen på bio och den har spelat in drygt 46 miljoner kronor.

Mitt i framgångssagan står William Ringström, 13. Det är han som är ”­Sune”, och precis som i böckerna handlar mycket kring hans rollfigur om olycklig kärlek och jakten på tjejer.

”Kan aldrig koppla av”

Efter premiären på jul­dagen i fjol vändes livet upp och ned för den unga skåde­spelaren.

– Jag var inte förberedd alls. Det är väldigt många som känner igen mig. Mest när jag går till och från skolan. Då vill man slappna av, men när jag blir igenkänd känns det som jag har ­någon form av press på mig. Att man ska vara någon som de tror att man är.

Är det jobbigt?

– Både och. Det är kul att vara lite i mitten liksom, men det blir också lite att man aldrig kan koppla av.

Hur går det med tjej­tjusandet då?

– Det går bra. Just nu är jag singel. Singel och ­sökande.

Tredje del på gång

Har du lärt dig något av ”Sune”?

– Nej, det är lite olika ­åldrar på oss. När jag var yngre läste jag väldigt mycket ”Sune” och kunde dra en parallell. Nu känns det som man hoppat över en tröskel och Sune når ­inte upp över den.

Förra årets succé följs i år upp med ”Sune på bil­semester”. En tredje och sista film spelas in under 2014 och premiären planeras till julen samma år.