”Stranger things”-känsla i ny sommarskräckis

Tonårspojkar jagar seriemördare i ”Summer of 84”

FILM

TRAILER. Har du abstinens i väntan på tredje säsongen av ”Stranger things”? Då kanske ”Summer of 84” kan duga som ersättning.

I den filmen jagar ett gäng småkillar en seriemördare mitt i sommaren 1984.

Det är sommar, det är varmt, det är ute på amerikanska landsbygden och Ronald Reagan vill bli omvald som president. Samtidigt försvinner tonårspojkar och ett kompisgäng börjar undra vad det är som pågår. Snart misstänker de att en granne är seriemördare...

Här är det mycket som är bekant. Hela upplägget påminner om många olika filmer, inklusive Hitchcock-klassikern ”Fönstret åt gården” (1954) så klart.

Men allra mest får man ju ”Stranger things”-vibbar av att se det här gänget.

1 av 4 | Foto: Brightlight Pictures
Graham Verchere i ”Summer of 84”.

”Summer of 84” visades på Sundance-festivalen i vintras och ger ett lågbudgetintryck. Filmen lanseras som en skräckthriller, men det är inte så mycket i trailern som är fasansfullt. Nog vill man i stället trycka på nostalgi och charm i marknadsföringen.

Här finns inga särskilt kända namn i rollistan. Det är en blandning av amerikanska och kanadensiska skådespelare eftersom filmen är en samproduktion mellan de länderna.

Mest känd är nog Rich Sommer som spelade en av reklammännen hos Sterling Cooper i ”Mad men”.

Den som är sugen på lite 80-talsondska i förorten får kanske vänta dock. Det är inte klart när ”Summer of 84” kommer till Sverige.

De här filmerna har spelat in mest pengar 00:46

avStefan Hedmark

ARTIKELN HANDLAR OM