Sorgligt och sevärt om Whitney Houston

Stark dokumentär om Whitney Houston.
Stark dokumentär om Whitney Houston.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Whitney
Regi Kevin Macdonald, med Whitney Houston, Bobbi Brown, Cissy Houston, Gary Houston, Clive Davies, Kevin Costner.

DOKUMENTÄR Som sångerska fyllde Whitney Houston låtarna med starka känslor och berörde världen. Hennes privatliv var fullt av omskakande händelser, som filmen skildrar lågmält och respektfullt.
Visar tragedin hur den fantastiska talangen som sjöng i kyrkokören, drillades av mamma, blev framgångsrik och förmögen men förstörde allt i missbruk. Kevin Costner pratar om deras samarbete i ”Bodyguard” och vilket genomslag filmen fick.
Här skildras föräldrarnas stormiga äktenskap och hur otrohet sårade barnet, hur Whitney och brodern utsattes för sexuella övergrepp av 21 år äldre kusinen Dee-Dee. Ett stöd blev vännen Robyn Crawford som länge var hennes assistent och älskarinna. Äktenskapet med obehaglige Bobby Brown, svartsjuk på hustruns succé. Brown påstår att missbruk inte hade med hennes död att göra.

Om fadern och bröderna, som använde henne som fribiljett till knark och pengar. Ingen i familjen verkar ha hjälpt henne när missbruket blev allt värre, utan tog för sig av rikedomen. Filmen är godkänd av Whitney Houstons familj, anhöriga berättar och har privata filmer. Det betyder inte att den ger en smickrande bild av dem.
Sorgligt men sevärt, om berömmelse och självdestruktivitet.

Kevin Costner och Whitney Houston i ”The bodyguard”.
Kevin Costner och Whitney Houston i ”The bodyguard”.
Publisert: