The Rock mot en apa – och en varg och en alligator

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Rampage – big meets bigger

Regi Brad Peyton, med Dwayne Johnson, Naomie Harris, Jeffrey Dean Morgan, Malin Åkerman.


RECENSION. Snacka om muskelberg i huvudrollen.

Och Dwayne Johnson är också med.

”Rampage” är en monsterfest. Men lite bättre humor hade inte skadat.

ACTION. Temperaturen stiger, snön smälter, vårblommorna kikar fram. Och på bio drabbar The Rock samman inte bara med en jättegorilla, utan även en enorm varg och en krokodil, så att skyskraporna välter i Chicago. En försmak av sommarens blockbusters.

Inspirationen är en serie video- och arkadspel som först såg dagsljus på 1980-talet. Då valde varje spelare ett monster som man sedan kunde förstöra en stad med, samtidigt som man undvek att bli dödad av militärstyrkor.

I den här nytolkningen har en bredare story skapats, liksom i så många andra filmer som är baserade på spel. En rymdstation där det försiggår skumma experiment exploderar och flera serumbehållare landar på jorden, där tre djur inhalerar innehållet. Det får dem att växa, i takt med aggressionsnivån, till enorma, jättearga monster som löper amok.

Ett av djuren är albinogorillan George, som en gång räddades av primatologen Davis (Dwayne Johnson). Tillsammans med en forskare (Naomie Harris) måste Davis nu rädda Chicago från krokodilen, vargen och George.

Malin Åkerman spelar kallhamrad skurk, ”The walking deads” Jeffrey Dean Morgan en agent med John Wayne-swagger.

När striden brakar loss i Chicago sätter en viss monotoni in. Bättre humor och fler finurliga detaljer, som i ”Jumanji”, hade varit ett lyft.

Filmen har svensk biopremiär i morgon fredag.


Visste du att ...

... den 13 juli är det även premiär för ”Skyscraper”, en katastroffilm där Dwayne Johnson spelar en före detta FBI-agent som hamnar i trubbel när terrorister tar över en skyskrapa?

Publisert:

LÄS VIDARE