Robert Hardy är död

Harry Potter-stjärnan blev 91 år gammal

avLouise Åström

Skådespelaren Robert Hardy är död, uppger BBC.

Han blev 91 år gammal.

– Han hade ett fantastiskt liv och en stor karriär inom teater, tv och film som spände över mer än 70 år, säger barnen i ett uttalande, enligt BBC.

1 av 2 | Foto: IBL
Robert Hardy spelade rollen som trolldomsminister Cornelius Fudge i fyra filmer om ”Harry Potter”.

Den brittiska skådespelaren Robert Hardy är död, uppger BBC. Han dog på Denville Hall, ett ålderdomshem för skådespelare, i utkanten av London. Familjen har bekräftat dödsbeskedet.

”Han hade ett fantastiskt liv och en stor karriär inom teater, tv och film som spände över mer än 70 år”, står det i ett uttalande enligt BBC.

Hardus barn Hardys barn, Paul, Justine och Emma la till:

”Han kommer också att bli ihågkommen som en noggrann lingvist, en konstnär, en musikälskare och en litteraturkämpe. Precis som en respekterad historiker och en specialist på pilbågar. Gruffig, elegant och alltid med integritet kommer han att minnas av alla som kände honom och älskade honom, och alla som uppskattade hans arbete”.

Gjorde roll i Harry Potter

På senare år syntes Hardy i rollen som trolldomsministern Cornelius Fudge i filmerna om Harry Potter. Han är även känd för att ha porträtterat Winston Churchill flera gånger. Han har även spelat Franklin D. Roosevelt. Hardy gjorde också rollen som veterinären Siegfried Farnon i tv-serien ”I vår herres hage”.

Har överlevt cancer

Enligt BBC har Hardy tidigare haft ändtarmcancer som han överlevt. Efter cancern fortsatte han att arbeta.

Hardy har varit gift två gånger. Första gången med Elizabeth Fox. Andra gången med Sally Pearson.

Han lämnar efter sig barnen Paul, Justine och Emma. Hardy blev 91 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film