Ben Affleck spelar Batman i storfilm

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3
Ben Affleck

FILM

Ben Affleck ersätter Christian Bale i rollen som Batman.

I en kommande storsatsning möts de båda superhjältarna Batman och Stålmannen på vita duken.

Det är inte första gången Affleck tar sig an rollen som superhjälte. Han har tidigare gestaltat den blinde superhjälten "Daredevil" och har nu alltså tagit sig an det svåra uppdraget att ersätta Christian Bale i nästa Batmanfilm som väntas släppas 2015.

Batman och Stålmannen

– Vi visste att vi behövde en extraordinär skådespelare för att ta sig an en av DC Comics mest populära superhjältar, och Ben Affleck passar verkligen in i den beskrivningen, säger Greg Silverman, ordföranden för filmgiganten Warner Bros. i ett uttalande.

I den nya filmen, som ännu inte fått något namn, möts Batman och Stålmannen som spelas av brittiske Henry Cavill som också gjorde titelrollen i sommarens storfilm "Man of steel". Filmen kommer också att regisseras av Zack Snyder, som stod bakom "Man of Steel".

"Härdad brottsbekämpare"

– Ben tillhandahåller en intressant motsats till Henrys Stålmannen. Han kan skapa ett porträtt av en man som är äldre och visare än Clark Kent och som bär på ärren hos en härdad brottsbekämpare, men har kvar den charm som världen ser hos miljardären Bruce Wayne, säger Snyder.

Publicerad: