Bergström om rädslan att bli ensam

avFilip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Pratar ut i intervju med Sveriges Radio: ”Vad händer när han inte finns mer?”

1 av 5 | Foto: Krister Hansson
Helena Bergström

Helena Bergström och Colin Nutley har varit ett par i 26 år.

Nu berättar Bergström om den stora ålderskillnaden och om rädslan att en dag bli ensam.

– Jag kan få total panik när jag tänker på siffran, men när jag ser på min man så är han mer vital än många 35-åringar, säger hon i ”Katarina Hahr möter” i P1.

Skådespelerskan Helena Bergström, 52, och regissören Colin Nutley, 72, har varit ett par sedan inspelningen av filmen Black Jack (1990).

Den då 26-åriga Helena Bergström fick snabbt känslor för den 20 år äldre regissören, som dock redan var gift och hade barn med en annan. Det hindrade dock inte Bergström från att lägga in en stöt. Hon var störtkär.

Under en hissfärd på ett hotell i Gävle passade hon på att blotta sina inre känslor när de pratade om morgondagens inspelning genom att säga, ”by the way Colin, I think I'm in love with you”.

– Så jag hoppade på honom och kysste honom i hissen. Han blev helt chockad. Sen öppnades dörren och han gick ut och sa bara ”yes yes, ok”, och så stängdes dörrarna. Det var oerhört pinsamt. Men sen så blev det besvarat så småningom ändå, säger Helena Bergström i programmet ”Katarina Hahr möter” i P1.

Rädd att bli ensam

Ålderskillnaden på 20 år har alltid funnits i Helena Bergströms bakhuvud. I intervjun med Katarina Hahr berättar hon om den konstanta rädslan att en dag bli lämnad ensam om Colin Nutley inte finns mer.

– Jag kan få total panik när jag tänker på siffran, men när jag ser på min man så är han mer vital än många 35-åringar, säger hon, och fortsätter med att spekulera i hur det skulle bli om maken gick bort.

– Då måste jag nog lära mig allt från början igen, i mitt huvud. Hur äter jag, hur står jag hur går jag? För en sån enorm närhet och kärlek har jag till den människan, säger Bergström i intervjun.

Rädslan över att bli ensam återspeglas också i Bergströms relation till parets två gemensamma barn.

I intervjun berättar Bergström att hon jobbar hårt för att inte bli kvävande för Molly, 21, och Timothy, 19.

– Jag gick från 0 till 5890 på en halv sekund om jag inte fick tag i mina barn under tonårstiden. Jag hade sådan panik att det var crazy, säger Bergström, som på senare år gått i terapi för att tackla problemet.

– De vet att jag jobbar med det här, men ibland tycker de nog att jag ringer för mycket. Jag är inte färdig och kommer säkert aldrig bli det, säger Bergström.

Hela intervjun med Helena Bergström sänds torsdagen den 4 augusti i ”Katharina Hahr möter” klockan 11.03 i P1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM