Skådespelaren stämmer filmjätten: ”Rasistisk handling”

Blev bortklippta från omslaget

Vince Vaughn och Faizon Love, 52, som stämmer filmjätten Universal.
Vince Vaughn och Faizon Love, 52, som stämmer filmjätten Universal.

”Trubbel i paradiset” har lett till trubbel i verkligheten.

Elva år efter att filmen släpptes stämmer nu skådespelaren Faizon Love filmbolaget Universal Pictures.

Han menar att det var en rasistisk handling när han och den andra svarta skådespelare Kali Hawk klipptes bort under lanseringen av filmen, skriver Daily Mail.

Faizon Love, 52 och Kali Hawk, 34, var de enda svarta skådespelarna i filmen ”Trubbel i paradiset”. Nu har Love beslutat att stämma Universal Pictures. Love menar att bolaget efter att filmen släpptes 2009 medvetet klippt bort honom och Hawk under lanseringen, skriver Daily Mail.

Knappt ett decennium efter premiären är filmen fortfarande i rejält blåsväder. I USA lanserades filmen med samtliga åtta skådespelare på omslaget, men när det var dags att lansera filmen utomlands var det mörkhyade skådespelarna inte längre med.

Rasistisk handling

Love hävdar att han tog upp det här med filmskaparna vid tillfället och redan då framförde klagomål. Universal Pictures gick då ut med ett meddelande att bolaget ”beklagar att det har förolämpat skådespelarna Lowe och Hawk.”

Första omslaget, där  Faizon Love och Kali Hawk är med i bakgrunden.
Första omslaget, där Faizon Love och Kali Hawk är med i bakgrunden.
När filmen skulle lanseras utomlands fick Love och Hawk inte längre vara med.
När filmen skulle lanseras utomlands fick Love och Hawk inte längre vara med.

Ändå används det kritiserade omslaget fortfarande runt om i världen. Detta är enligt Love huvudanledningen till att han nu stämmer bolaget trots att elva år alltså gått.

”Denna rasistiska handling gjorde Mr Love djupt förargad...”, skriver man i domen.

Omskriven skandal

2009 gick en talesperson för Universal Pictures ut och sa att omslaget blivit ändrat för att ”förenkla” för den internationella publiken. Ändå omskrevs ändringen i media som en rasistisk skandal, enligt Daily Mail.

Under öppningshelgen toppade filmen biljettförsäljningen och totalt har den dragit in runt 1,5 miljarder kronor över hela världen. I filmen spelar världsstjärnor som Vince Vaughn, Kristin David och även svenska Malin Åkerman.

Publisert:

LÄS VIDARE