Filmrecensioner

Action med fel sorts svindel

Av: 

Jens Peterson

Neve Campbell och Dwayne Johnson.
Neve Campbell och Dwayne Johnson.

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Skyscraper

Regi Rawson Marshall Thurber, med Dwayne Johnson, Neve Campbell, Chin Han, Pablo Screiber, Noah Taylor.

ACTION Skyskrapan brinner. Igen.
Här finns häftiga spänningsscener när saker rasar och människor är på väg att falla. Man kan bli vimmelkantig av höjdskräck.
”Skyscraper” är en gammaldags B-film av katastrofsort, men det är nya tider och nya effekter. Filmen hittar på världens högsta byggnad, The Pearl, som är över 1 000 meter och ligger i centrala Hongkong. Säkerhetsexperten Will Sawyer (Dwayne Johnson) är inhyrd för att godkänna alla larm och brandsäkerheten. Allt ser perfekt ut inför sista etappen av jättehuset. Will bor med sin hustru marinläkaren (Neve Campbell) och deras gulliga tvillingar i skyskrapan medan de besöker Hongkong.
Men det finns skurkar som vill förstöra festen. Just den moderna tekniken som ska skydda skyskrapan, i synnerhet mot brand, används av Onda Typer.
I filmens intro får vi se Will Sawyer skadas svårt när han jobbar för FBI 10 år tidigare vid en misslyckad fritagning av gisslan. Vi får veta att han är en tilltufsad tuffing. Hans fru Sarah är också en hårding, och Neve Campbell förvaltar sina actionscener väl. Till och med musiken är muskulös.
Men det är en tunn intrig och den omständliga förklaringen till attacken mot skyskrapan är mest fånig. Eld och höjder skrämmer för stunden, men till sist känns det som fel sorts svindel.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner