Mejla

Stefan Hedmark

Här förvandlas Christian Bale till Dick Cheney

Stjärnan har gått upp många kilon i vikt för rollen som vicepresidenten

FILM

Det har dröjt länge, men äntligen har vi fått en första trailer för ”Vice”, filmen där Christian Bale gör ännu ett makalöst förvandlingstrick. I filmen spelar han den betydligt tyngre och äldre Dick Cheney, vicepresident under George W Bush.

Filmen är skriven och regisserad av Adam McKay som inte bara är känd för tramsiga komedier med Will Ferrell, utan även den hyllade Wall Street-skildringen ”The big short” (2015).

Filmen utspelas under flera decennier och visar hur Cheney blev en maktfaktor inom det republikanska partiet och hur han först mötte och samarbetade med den blivande försvarsministern Donald Rumsfeld (Steve Carell). Den första trailern har mycket svart humor och påminner en del om Oliver Stones ”W” (2008), men här lär finnas en del allvar också.

Och stenhård kritik mot Bushadministrationen. Kanske hittar McKay ett sätt att koppla ihop det med Trumps regim, så att det inte känns alltför knutet till en svunnen tid?

Vi ser även Amy Adams som Cheneys fru Lynne, samt Oscarvinnande Sam Rockwell som Bush. Tyler Perry spelar Colin Powell.

”Vice” har premiär i USA i december (så att den kan kvala in till Oscarnomineringar), men det är oklart när den kommer till Sverige.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Tidernas bästa och värsta presidenter på film och i tv-serier

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Christian Bale

Adam McKay

Steve Carell

Tyler Perry

Amy Adams