Elementärt, kära Watson

FILM

Harry Potter-Hermione: Jag ser fram emot ett normalt liv

Foto: Medan kollegorna Daniel Radcliffe och Rupert Grint satsar på fler roller utöver ”Harry Potter”-filmerna är Emma Watsons mål att studera och leva ”vanligt”. ”Jag tror att jag vill bli skådespelare, men jag är fortfarande ung. Jag blir nog en bättre skådespelare av mer kunskap och mer livserfarenhet”, säger hon till Nöjesbladet.

LEAVESDEN. Emma Watson kommer alltid att vara känd som Hermione i Harry Potter.

Men nu vill 19-åringen växa upp. Som modell åt Burberry, och som student i USA.

– Jag ser fram emot att leva ett vanligt liv, säger Emma Watson.

Foto: Watson i Burberrys reklam.

Vi möts i en paus mellan hennes lektioner för privatläraren och en scen i ”Harry Potter och halvblodsprinsen”.

Vad är det ni filmar?

– Vi gör flera bitar i Hogsmeade, säger Emma Watson. Först är vi på puben Tre kvastar och där blir Hermione lite småberusad på honungsöl och flörtig med Ron. Det var roligt att spela in.

Hon tycker att den sjätte filmen är ett lyft.

– Jag gillar att det är mer som en romantisk komedi, säger Emma Watson. Harry och Hermione förs närmare varandra eftersom Hermione är besatt av Ron, och båda lider av obesvarad kärlek. Det är hemskt att se någon man tycker om med en annan.

”Vi är som syskon”

Hon understryker att det absolut inte finns någonting annat än vänskap mellan de tre skådespelarna.

– Vi har växt upp tillsammans. Vi är som syskon. Jag förstår att det skulle vara spännande för andra om några av oss blev ihop, men det är absolut inte så.

Hur ser en typisk dag på inspelningen ut?

– I dag blev jag hämtad med bil hemma klockan 7. Kom hit 8.15. Satt i sminket i 45 minuter. Filmade en timme. Hade två lektioner före lunch. Två timmar skola efter lunch. Filmar nu till klockan 18. Sedan ska jag sminkas av och byta om och bli hemkörd. Jag somnar nog i bilen.

I höst börjar hon läsa på universitet i New York.

– Det är ingen flykt. Jag väljer att studera för jag älskar att lära mig saker. Det är avstressande att läsa en bok och skönt med något helt annat än Harry Potter-världen. Jag ser fram emot ett normat liv som student.

Men också fler filmroller.

Emma är modellen

– Jag tror att jag vill bli skådespelare, men jag är fortfarande ung. Jag blir nog en bättre skådespelare av mer kunskap och mer livserfarenhet.

Emma Watsons syns också som modell för Burberry.

– Eftersom jag studerat har jag inte haft tid att göra andra filmer eller pjäser som Daniel och Rupert, säger Emma Watson. Att vara modell är ett sätt att gå vidare. Och jag har märkt att många bryr sig om hur jag är klädd eftersom jag är flicka.

Hur känns det att läsa om dig själv?

– Jag har varit berömd sedan jag var liten, det känns bara fånigt och genant. Allt de hittar på. Vi skrattar åt det. Jag hoppas folk tar det med en nypa salt.