Mejla

Stefan Hedmark

Först ut på bio: Russell Crowes trafikilska

Thrillern ’Unhinged’ är en testballong för Hollywood

Publicerad:

FILM

FILMTRAILER. Är den amerikanska publiken beredd på att gå tillbaka till biograferna mitt under en pandemi?

Det ska Russell Crowes nya thriller ”Unhinged” ta reda på. Här är trailern.

Det har talats mycket om Christopher Nolans storfilm ”Tenet”. Det gjordes det redan från början, förstås, eftersom det är Christopher Nolan. Men några månader in i pandemin har filmen antagit en symbolisk status. Den har blivit Hollywoods stora försök att rädda vad som räddas kan av biosommaren 2020. Målet är att kunna öppna biograferna och visa filmen i mitten av juli. Disney funderar på att släppa ”Mulan” veckan efter ”Tenet”. Men det är riskfyllt. Kommer publiken? Alls?

För Nolan själv finns inget alternativ i form av till exempel en streamingrelease. Han är en av filmstadens regissörer som har varit mest aktiva när det gäller att bevara biotraditionen.

Skickar upp en testballong

Men redan den 1 juli skickas en liten testballong upp i form av thrillern ”Unhinged”, med Russell Crowe i huvudrollen. Den skulle ha haft premiär i september, men nu blir det alltså ett tidigare premiärdatum.

1 av 3 | Foto: Solstice
Russell Crowe i ”Unhinged”.

Av trailern att döma är det en traditionell historia om en incident vid ett rödljus som snabbt spårar ur. Crowe, skäggig och rund, själva sinnebilden för den typ av man som dyker upp med automatvapen i handen för att visa att USA är ett ”fritt land”, får inte den ursäkt han kräver och börjar förfölja en småbarnsmorsa (Caren Pistorius) och hennes son.

Det är den typ av psykopatthriller som vi har sett många gånger förut. Senast var det John Travolta som spelade en liknande figur i förra årets ”The fanatic”.

Förlitar sig på studier

Studion förlitar sig på undersökningar som har gjorts om vad folk helst vill se när biograferna öppnar och om de är beredda att överhuvudtaget komma tillbaka. Det blir intressant att se hur det går för ”Unhinged”.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publicerad:

LÄS VIDARE