Ung svensk kärlek i sociala medier - selfiedokumentär

Edvin och Naomi i Stockholm.
Edvin och Naomi i Stockholm.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Parning

Regi Lina Maria Mannnheimer, med Naomi Carter, Edvin Kempe.

DOKUMENTÄR Edvin, 20, och Naomi, 23, filmar sig själva under ett år. De väljer när kameran ska vara på och vad den ska visa. De berättar för regissören via Skype vad som händer i deras (kärleks)liv.

Regissörens plan var att de två huvudpersonerna skulle följas separat i Tinderlivet, men ett tekniskt problem strax före filmstarten gör att de två möts i Stockholm. Och fattar intresse för varandra.

Så det blev en annan film. Ur materialet har Lina Maria Mannheimer skickligt och underhållande klippt fram en vital viral tidsbild om kärlek och sex 2019. Först blir en förälskad, sen den andre. Otakt. Och han bara och hon bara, öhh. Låter det. Typ.

Filmen använder samtidens digitala kommunikationsmedel. Regissören har stannat i Göteborg medan huvudpersonerna filmat sig själva i Stockholm, Amsterdam, Örebro och Singapore. Sociala medier används flitigt.

Ett tidens tecken att de två väljer sin image. Edvin riktar kameran mot sig själv när han gråter vid datorn. Av vilket skäl kan man fundera på. Dokumentären som selfie.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN