Mycket spännande thriller med polis och telefon

Jakob Cedergren försöker lösa fall på distans.
Jakob Cedergren försöker lösa fall på distans.

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Den skyldige

Regi Gustav Möller, med Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Omar Shargawi, Johan Olsen.

THRILLER Mycket skicklig dansk spänning. Berättad på ett ovanligt vis.
Filmen påminner om ”Locke” med Tom Hardy. Där åker han bil och pratar i telefon med olika människor och på det sättet berättas en intressant historia som tar oväntade vägar.
Det gör också detta danska ess, med svensk/danske Jakob Cedergren i bild hela tiden. Han spelar polisen Asger Holm som tillfälligt och motvilligt sitter i larmcentralen och svarar när folk ringer 112. Kameran är nära hans ansikte, nära hans öra och mun. Olika samtal, olika dramatiska händelser. När en kvinna ringer är Asger på väg att lägga på innan han förstår att hon sitter i en bil och förs bort mot sin vilja. Vad har hänt?
Asger kontaktar polisens sambandscentral och försöker räkna ut var bilen befinner sig. Jakten är i gång. I flera samtal tar han reda på mer. Vi lär känna Asger och varför han kommenderats till telefonvakt. Nästa dag väntar en rättegång och efter den tänker han gå tillbaka till sitt polisjobb på fältet.
Historien hörs via dialog och ljud. Det hade kunnat vara radioteater, men Jakob Cedergren utstrålar så stark närvaro och bildberättandet håller skickligt intresset vid liv. En originellt instängd thriller.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN