Envis arbetartjej vill bli wrestlingstjärna

Dwayne Johnson har liten roll i engagerande dramakomedi

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Fighting with my family

Regi Stephen Merchant, med Florence Pugh, Jack Lowden, Nick Frost, Lena Headey, Dwayne Johnson.


FILMRECENSION. Det var hennes bror som drömde om att bli wrestlingstjärna. Men Saraya halkade in i familjebranschen – och tog sig till toppen.

Skådespelet är uppgjort, men det är ett äkta hjärta som dunkar i ”Fighting with my family”.

DRAMAKOMEDI. Amerikansk wrestling, eller fribrottning som det även heter på svenska, känns fortfarande främmande för en svensk publik. Men spektaklet är en miljardindustri i USA som inspirerar även utanför landets gränser.

Som skådespel må det vara uppgjort på förhand. Men det äkta ligger där under ytan och ger wrestlingen lyskraft.

Den här filmen är regisserad av den forna ”Office”-stjärnan Stephen Merchant som baserade sitt manus på en verklig historia om Saraya Knight, en ung arbetarklasstjej från Norwich i östra England som fick chansen att resa till Miami och träna med wrestlingeliten.

Brittisk komedi där hjärtat dunkar för trasig arbetarklass kolliderar med amerikanskt sportdrama där en underdog till sist visar vad hon går för. Det är ett möte som blir både roligt och engagerande, trots alla rejält bekanta inslag, inte minst tack vare Florence Pugh i huvudrollen. Hon är ett litet envist, svartmålat fyrverkeri som står ut mot de Floridabruna blondinerna som också vill bli stjärnor i ringen.

Dwayne Johnson, som förstås en gång slog igenom som wrestlingproffset The Rock, bidrar med glädje som sig själv. Liksom fenomenala Nick Frost och Lena Headey som Pughs älskvärda föräldrar, som har lagt sitt forna liv som kriminella på hyllan.

”Fighting with my family” har biopremiär på fredag, den 29 mars.

Publisert:

LÄS VIDARE