Ung operaälskare har oddsen emot sig

”Mina bröder och jag”.
”Mina bröder och jag”.

FILMRECENSION Efter Oscarsvinnande ”Coda” kommer ännu en film om en ung människa vars passion för sång kolliderar med familjesituationen.

Men den här utspelar sig i sydfransk invandrarmiljö.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Mina bröder och jag

Regi Yohan Manca, med Maël Rouin Berrandou, Judith Chemla, Dali Benssalah, Sofian Khammes, Moncef Farfar, Luc Schwarz, Olga Milshtein.


DRAMA En ung människa håller på att hitta sin passion och sin röst, men har oddsen emot sig.

Yohan Mancas ”Mina bröder och jag” har flera likheter med årets stora skräll på Oscarsgalan, Sian HedersCoda” (om hur den enda hörande medlemmen i en döv familj försöker kombinera sin plikt gentemot familjen med en knoppande passion för sång).

Här är skådeplatsen en somrig kuststad i södra Frankrike, där unge Nour (Maël Rouin Berrandou) bor i en nedgången lägenhet med sina tre äldre bröder; den sammanbitna patriarken Abel (Dali Benssalah), den diplomatiske träningsnarkomanen och självutnämnde kvinnotjusaren Mo (Sofian Khammes) och den impulsive, aggressive knarklangaren Hedi (Moncef Farfar).

Tillsammans har bröderna ansvar för sin döende mamma, som ligger i koma i ett av rummen, och för att på både mer och mindre lagliga sätt få ekonomin att gå ihop.

Men när Nour, som är ålagd att tillbringa sommarlovet med att göra samhällstjänst på sin skola, träffar den professionella sångerskan Sarah (Judith Chemla), som håller i en sommarklass, börjar han ge utlopp åt sitt intresse, och sin begåvning, för opera. 

Något som inte alls är i samklang med resten av hans värld.  

Inte så överraskande men fint och välspelat, om klass, sorg och brödraband.


”Mina bröder och jag” har biopremiär den 20 maj.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln