”För mig är Snowden en hjälte”

FILM

Nöjesbladet exklusivt: ”Insurgent”-stjärnan Shailene Woodley om sin bisexualitet, nakenscener och att spela Edward Snowdens flickvän

1 av 5 | Foto: Inga problem att kasta kläderna Shailene Woodley tyckte inte att nakenscenen i ”Insurgent” var jobbig att filma. ”Nej, för på morgonen när jag byter kläder är jag naken och likadant på kvällen. Det är bara normalt och jag hade inga problem med det”, säger hon.

HOLLYWOOD. Hon är bara 23 men tillhör redan Hollywoods mest eftersökta skådespelerskor.

Ändå känner Shailene Woodley ingen press när hon följer upp ”Divergent”-succén med ”Insurgent”.

I en exklusiv intervju med Nöjesbladet i Los Angeles berättar hon om nya filmen, inställningen till nakenscener och varför hon avslöjade att hon är bisexuell.

Det är svårt att inte tycka om Shailene.

Skådespelerskan som växte upp i lugna Simi Valley 45 minuters bilväg från det här lyxhotellet tycks överraskande oförändrad av framgången.

– Livet har faktiskt inte förändrats allt. Jobbmässigt är jag lite mer upptagen, men annars är det inte några större skillnader. Min livsstil är densamma, mina vänner desamma, säger hon.

Det kan låta som ett standard­svar från vilken Hollywoodskådis som helst. Men bilden brukar aldrig överleva en längre intervju.

Det gör den med Shailene.

Under vår pratstund på 45 minuter tacklar hon utan att blinka ämnen som många av hennes kollegor skulle tiga ihjäl.

Och hon gör det med en mognad som många av hennes äldre kollegor inte kommer i närheten av.

”Förhållanden breddar”

Som det här med relationer och varför hon valt att vara singel (efter en längre tvåsamhet):

– Förhållanden ska inte begränsa livet, de ska bredda det, eller hur?

Eller om det var jobbigt att kasta kläderna för en scen i ”Insurgent”:

– Nej, för på morgonen när jag byter kläder är jag naken och likadant på kvällen. Det är bara normalt och jag hade inga problem med det.

Samma sak med beslutet att berätta var hon står sexuellt:

– För mig handlar det alltid om integritet. Om jag tror på något och det är så jag lever mitt liv måste jag svara sanningsenligt när någon frågar. Sanningen är allt vi har.

Det fanns – och finns fortfarande – skådespelare som av rädsla för karriären inte vågat ta steget ur garderoben. Shailene verkar inte ha blivit lidande av öppen­heten.

Förutom ”Divergent”-serien gjorde hon nyligen succé i tår­dryparen ”The fault in our stars” och spelar den kvinnliga huvudrollen i den emotsedda filmen ”Citizen four”.

– Jag porträtterar Edward Snowdens flickvän, Lindsay Mills.

Inte ens när det gäller det i USA känsliga spion­ämnet backar hon.

– För mig är Snowden en hjälte. Det tycker jag alla personer är som är modiga att göra något som ingen annan vågar, trots att somliga kommer att kritisera dem för det.

Beundrar Winslet

En annan person hon beun- drar är hennes motspelerska i ”Insurgent”, Kate Winslet.

– Hon är en sån skicklig skådis och en mycket stark, genuin kvinna.

Att Veronica Roths boktrilogi ”Divergent” och filmatiseringen av den blivit en sån framgång förvånar inte Shailene.

– Även om det är en överdriven version av verkligheten finns det många teman i filmen som går igen i dagens samhälle. Det gör att folk känner igen sig och kan ta den till sig.

Begränsar inte

Hon hoppas också att publiken ska lära sig något av berättelsens huvudpersoner, Tris och Four.

– Det jag beundrar är att de är partner innan de blir älskare. De respekterar varandra, skyddar varandra och stöttar varandra fullt ut. De låter också varandra vara individer och skina starkt i 360 grader, utan att försöka begränsa varandra.

– Det är så jag tycker att ett förhållande ska vara.

Nöjesbladet möter …

... Shailene Diann Woodley

Var: På lyxiga Four Seasons Hotel i Beverly Hills. Varför: Stor lansering av ”Divergent”-uppföljaren ”Insurgent”. Hur var hon: Snäll, charmig och klok som en uggla.

Shailene Woodley om:

✓ vad hon slösat nyrikedomen på:

– En stor lyxbil är inget som gör att jag känner mig framgångsrik. Småsaker gör mig glad. Det kan vara något så simpelt som en tvåtimmarslunch med mina bästa kompisar.

✓ att ge sig in i ett nytt förhållande:

– Till mina kompisar brukar jag säga att jag redan har hela tårtbiten. Skulle någon vilja lägga till vispad grädde eller glass på toppen vore det härligt. Men det behövs inte för att jag ska kunna leva ett rikt liv.

✓ Om den sista delen i ”Divergent”-serien ”Allegiant”:

– Den tacklar världens stora frågor, hur stoppar vi krigen, vad är lösningen på våra argumentationer? Hur når man fred och är det ens möjligt?

ARTIKELN HANDLAR OM