Första bilderna ur ”Snabba cash”

FILM

Joel Kinnaman i en av huvudrollerna när Lapidus bok blir film

1 av 4 | Foto: Björn Lindahl
”Vi spelar in en av de kändaste scenerna när Mrado Slovovic – som är en av de jugoslaviska maffiamedlemmarna – ska försöka få garderobspersonalen på Kvarnen att betala en del av sina intäkter till juggemaffian”, säger Fredrik Wikström, producent.

Här blir ”Snabba cash” film.

Nöjesbladet fanns på plats under succéromanens första inspelningsdag – och kan i dag avslöja två av huvudrollsinnehavarna.

– Det känns jävligt kul att de har kommit igång, säger Jens Lapidus exklusivt till Nöjesbladet.

I går kväll klev JW, Mrado och alla de andra karaktärerna i Jens Lapidus succéroman ur boken och in i verkligheten.

Hemlighetsmakeriet var stort när en av filmens nyckelscener tog form på restaurang Kvarnen i centrala Stockholm.

– Det här är första inspelningsdagen och vi spelar in en av de kändaste scenerna när Mrado Slovovic – som är en av de jugoslaviska maffiamedlemmarna – ska försöka få garderobspersonalen på Kvarnen att betala en del av sina intäkter till juggemaffian, säger Fredrik Wikström, producent för ”Snabba cash”.

”Dokumentärkänsla”

Första dagen på jobbet för er, hur känns det?

– Det känns jättebra. Det är lite nervöst eftersom vi inte har en ”closed set” och är bland allmänheten. Men vi ska jobba så att vi ska ha lite dokumentärkänsla på hela inspelningen, inte vara i en studio utan att hålla oss ute bland folk.

Boken är en bästsäljare, känner ni någon press?

– Nej, det känns kanon. ”Män som hatar kvinnor” är ett bra exempel på att det går att göra bra, vi är inte rädda överhuvudtaget. Det känns bara som en bra utmaning, säger Fredrik Wikström.

Spelade i ”Leo”

Inspelningen beräknas vara klar i början av juni och filmen, som regisseras av Daniel Espinosa, planeras ha premiär mot slutet av 2009. Men redan i dag kan Nöjesbladet avslöja två av huvudrollsinnehavarna:

Dragomir Mrsic – tidigare i Josef Fares ”Leo” – och Joel Kinnaman – tidigare i ”Arn” – bär två av huvudrollerna.

– Det är inte officiellt än så jag får inte säga något. Det kommer ut på fredag eller lördag tror jag, säger Joel Kinnaman till Nöjesbladet.

Författaren Jens Lapidus är entusiastisk över att inspelningarna har satt fart.

– Det känns jävligt kul att det har kommit igång. Jag har sett alla manusutkasten och det ser väldigt bra ut, säger han till Nöjesbladet.