Mexikansk skräckfigur vill ha dina barn

Ny spökfilm av mannen bakom The conjuring

FILM

FILMTRAILER. Filmer som är kopplade till ”The conjuring” fortsätter att skörda framgångar. Just nu är ”The nun” en succé på bio, och gillade du den är nog den kommande ”The curse of La Llorona” något för dig.

Filmen utnyttjar en gammal mexikansk sägen om La Llorona. Hon är en spökkvinna som är dömd att för evigt leta efter sina försvunna barn. Råkar du komma i närheten av henne, eller hör henne gråta medan hon letar efter barnen, råkar du illa ut.

Skräckfiguren har dykt upp i många kulturella sammanhang i Mexiko genom åren, och är även temat för en av sångerna i Pixars animerade ”Coco” (2017).

1 av 2 | Foto: Warner
Tittut!

”The curse of La Llorona” är producerad av ”The conjuring”-regissören James Wan och sägs vara en del av den filmseriens värld. Med andra ord kanske filmen visar sig ha en mer direkt koppling till ”The conjuring”, ”The nun” eller ”Annabelle”. Vi får se.

Filmens handling är placerad i Los Angeles 1973 (filmerna i den här serien utspelas ofta i det förflutna) och i huvudrollen ser vi Linda Cardellini som en socialarbetare som upptäcker att La Llorona är ute efter barn i hennes närhet.

Det är ännu inte klart när ”The curse of La Llorona” kommer till Sverige, men i USA har den biopremiär i april.

avStefan Hedmark

ARTIKELN HANDLAR OM