Nya ”Downton Abbey” filmas i sommar

Skådespelarna i originalserien tillbaka för långfilmen

Av: Stefan Hedmark

Publicerad:

Saknar du Carsons diskreta smygande i kulisserna? Änkegrevinnans syrliga kommentarer? Då har du tur, för nu blir det en fortsättning på succéserien ”Downton Abbey”.

Inspelningarna av långfilmsversionen börjar redan i sommar, meddelar BBC.

Det har spekulerats länge om en fortsättning. Seriens skapare Julian Fellowes har slipat på manuset till en långfilm, men ett tag såg det ut som mycket snack och lite verkstad.

Nu bekräftar filmens producenter via ett tweet från ”Downton Abbeys” officiella konto att inspelningen blir av senare i sommar.

Skådespelarna från originalserien kommer att medverka och filmen ska regisseras av Brian Percival, som gjorde ”Downton Abbeys” pilotavsnitt, skriver BBC. Han har även erfarenhet av långfilmer och ligger bakom ”Boktjuven” (2013) med Geoffrey Rush.

1 av 4 | Foto: AP TT NYHETSBYR N
Laura Carmichael, Michelle Dockery och Jessica Brown-Findlay i ”Downton Abbey”.

Även skådespelaren Joanne Froggatt, som spelade Anna Bates i serien, twittrade att hon var ”förtjust” över att ”bandet har återförenats”.

”Downton Abbey” visades i sex säsonger, belönades med många tv-priser och blev ett fenomen. Serien skildrade herrskap och tjänstefolk mellan 1912 och 1925. Det brittiska samhället förändrades samtidigt som familjen Crawley försökte vänja sig.

I huvudrollerna såg vi bland andra Hugh Bonneville som den konservative earlen av Grantham, Maggie Smith som hans bitska mor och Jim Carter som den bistre butlern.

Det är oklart hur långfilmen kommer att fortsätta berättelsen.

Publicerad:

LÄS VIDARE