Reginas lesbiska filmkyss

Publicerad:
Uppdaterad:

Hon gör flera sexscener i nya "Kärlekens språk"

1 av 6 | Foto: LASSE ALLARD
TRÄFFAS PÅ EN GAYKLUBB Aftonbladet var med på inspelningen av Regina Lunds film "Kärlekens språk". I filmen har hon sex med både kvinnor och män. I en scen besöker hon en gayklubb. "Jag plockar upp en tjej som jag tar med mig hem så att hon kan trösta mig", berättar Regina Lund. Den lesbiska tjejen spelas av Emma T Åberg.

Regina Lund har sex med både män och kvinnor.

I nya filmen "Kärlekens språk" gör skådespelerskan flera samlagsscener helt naken.

- Det känns viktigt att höja sexualitetens status, säger hon.

Som Aftonbladet tidigare har berättat gör Regina Lund, 36, huvudrollen i sexinformationsfilmen "Kärlekens språk".

Under gårdagen spelades de första scenerna in på jazzklubben Fasching i Stockholm, som för dagen gjorts om till ett pulserande gaydisco.

I högtalarna ljuder Regina Lunds nya låt "Sex" och själv står skådespelerskan på dansgolvet tätt omslingrad av gaykillar och lesbiska tjejer som dansar och kysser varandra.

Spelar programledare

Under två års tid tackade Regina Lund först nej till att medverka i filmen.

Men till slut lyckades

regissören Anders

Lennberg ändå övertala henne.

- Det är svårt att berätta om sex och att göra det utan pekpinnar. Det är viktigt att höja sexualitetens status till den nivå där exempelvis makt och pengar står. Och i dag är det speciellt angeläget att man gör en film om sex i stället för exempelvis krig, säger Regina Lund när Aftonbladet träffar henne under inspelningen.

I filmen spelar hon programledaren och megastjärnan Stella Måne som leder pratshowen "Kärlekens språk".

Har kärlekstrassel

Men Stella Måne har problem med sin pojkvän och i en scen söker hon sig till gayklubben, det enda stället där hon känner att hon kan vara privat.

- Där plockar jag upp en tjej som jag tar med mig hem så att hon kan trösta mig, berättar Regina Lund som senare i filmen gör en lesbisk sexscen tillsammans med skådespelerskan Emma T Åberg.

- Det är inte första gången som jag har sex med en tjej framför kameran. I "Aspiranterna" spelade jag lesbisk och gjorde en liknande scen, säger Regina innan hon tillägger:

- Och det är ju inget konstigt för det står ju i manus.

Men Regina Lund har flera sexscener i filmen.

Bland annat skildras samlag med en jämnårig man och en yngre kille. Skådespelare i övre tonåren kommer också att ha nakna sexscener tillsammans.

- Jag kan nog säga att det även kommer att förekomma riktiga sexscener i filmen, avslöjar regissören Anders Lennberg.

"Jag är supertaggad"

Regina Lund har ett fullspäckat schema under våren. Just nu spelar hon in "Solisterna" som sänds i december på SVT. Samtidigt förbereder hon sig även för rollen i musikalen "Victor, Victoria" på Oscarsteatern i Stockholm.

Den senaste tidens skriverier om sin sjukskrivning, avhoppet från Stockholms stadsteater och "Morbror Vanja" vill hon inte prata om.

- Det får du läsa om i mina memoarer. Just nu är jag bara supertaggad och mår jättebra, avslutar hon och ler.

Första filmen förbjöds

Daniel Nyhlén

Publicerad: