Regissören John Hughes är död

avMartin Söderström

FILM

Filmskaparen dog av hjärtattack

Foto: UNIVERSAL/RTL.
Scen ur John Hughes "The breakfast club". Regissören dog av en hjärtattack i New York.

Komedimästaren John Hughes har dött.

Den amerikanske regissören, mest känd för sina åttiotalskomedier, dog av en hjärtattack i New York.

Foto: AP.
John Hughe sblev 59 år.

”Curly Sue”. ”Fira med Ferris”. ”Breakfast club”.

Några av John Hughes mest kända, och älskade filmer från åttiotalet. Regissören John Hughes dog av en hjärtattack i New York på torsdagen, under en promenad på Manhattan.

Dödsfallet bekräftas av hans talesperson, enligt BBC.

Hughes blev känd som high school-filmernas okrönte kung, både som regissör och manusförfattare, men drog sig på senare år tillbaka i staten Illinois för att fokusera på familjeliv.

– Jag är chockad och bestört över nyheten att min gamle vän John Hughes. Han var en fantastisk och mycket begåvad person, säger Matthew Broderick, som spelade huvudrollen i ”Fira med Ferris”, i ett uttalande.

John Hughes kanske största framgång blev ”Ensam hemma”, med Macaulay Culkin. Hughes regisserade inte filmen, men skrev manus och producerade.

– Världen har förlorat inte bara en betydelsefull filmskapare vars inflytande kommer att påverka generationer, utan även en stor och hygglig man, säger Culkin i ett pressmeddelande.

– Han kommer alltid att vara en viktig del av mitt liv, säger Molly Ringwald, stjärna i bland annat "The breakfast club" till Us Magazine.

John Hughes blev 59 år.