Noomi Rapace skäms – över Millennium

FILM

Tycker "Män som hatar kvinnor" är ”töntigt skräp”

Noomi Rapace och Mikael Nyqvist i ”Män som hatar kvinnor” – den första filmen i ”Millennium”-trilogin.

Skådespelerskan Noomi Rapace gjorde stor succé med filmen ”Män som hatar kvinnor”. Själv trodde hon att folk skulle hata den.

– Det är ju ingen fantastisk film, säger hon i en intervju i magasinet Filter.

Foto: GUSTAV MÅRTENSSON
Noomi Rapace har hyllats för sin roll som Lisbeth Salander i ”Män som hatar kvinnor” och filmen har gjort succé. Men hon själv är inte imponerad. ”Det är lätt att se att den kunnat göras bättre”, säger hon i en intervju i magasinet Filter.

Hon bantade ner sig fem kilo, tränade kampsport fyra gånger i veckan och slutade helt äta pasta, vitt bröd och potatis.

Noomi Rapace, 29, förberedelser för filmen ”Män som hatar kvinnor” tog sju månader. Men trots alla lovord kring hennes skådespelarinsats som Lisbeth Salander är hon inte nöjd med filmen.

Foto: AP
Regissören Niels Arden och Noomi Rapace i Cannes.

– Det är ju ingen fantastisk film. Det är lätt att se att den hade kunnat göras bättre. Det känns fånigt när jag får frågor om varför den inte tävlade i Cannes. Den hade inte i tävlingen att göra, helt enkelt, säger hon i en intervju i magasinet Filter.

Rädd att sågas

På premiären i februari på biografen Rigoletto i Stockholm skämdes hon. Hon tyckte att laddningen saknades i scenen där Lisbeth Salander första gången kommer hem till Mikael Blomkvist.

På pressträffen morgonen efter var hon säker på att sågningarna skulle komma. Men i stället fick hon frågor om Hollywood hade ringt än.

Söker bekräftelse

I intervjun berättar hon också om sitt stora bekräftelsebehov. Något som Noomi Rapace menar beror på att hennes pappa, en spansk flamencosångare, inte ville erkänna att hon var hans dotter.

– Om man har blivit lämnad av en förälder har man ett hål i sig som man tror att andra kan fylla. Men jag har tvingats erkänna för mig själv att såret från min barndom inte kan läkas av någon recension eller något beröm, säger hon.

Samtidigt är hon tveksam om filmen varit värd allt slit men menar att det gäller att synas för att få erbjudanden.

– Det är ju möjligt att Lars von Trier sett ”Män som hatar kvinnor”. Men han kanske bara tyckte att den var töntigt skräp. Många blir säkert provocerade av den på det sättet. Det hade jag nog också blivit, säger hon.